To 3o ΔΣ Τυμπακίου τίμησε με λαμπρότητα τη διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου

6 censored 1

Σήμερα στο Σχολείο μας χτυπούσε δυνατά η καρδιά της επετείου της 25ης Μαρτίου, γιορτής διπλής: της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου ήταν κατάμεστη από μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, που, με τα καλά τους, ήρθαν να τιμήσουν την περίσταση. Η εκδήλωση άνοιξε με μία μεστή, γεμάτη γνώσεις ομιλία από την Διευθύντρια του σχολείου μας, κα Αλεγκάκη. Οι μεγαλύτεροι θυμήθηκαν και οι μικρότεροι έμαθαν για το χρονικό της Επανάστασης γενικά και ειδικότερα για τα γεγονότα της στην Κρήτη και τη Μεσαρά και για το πώς η πίστη και η ελπίδα στήριξαν τους σκλαβωμένους Έλληνες στα βάσανα της 400χρονης σκλαβιάς τους.

1 censored

Ακολούθησε η παράδοση της σημαίας στον σημαιοφόρο Γ.  Σταματάκη και τους παραστάτες, που αύριο θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στην καθιερωμένη Δοξολογία στον Άγιο Τίτο Τυμπακίου.

viber image 2023 03 24 17 36 47 488 censored 3 censored

 

Κατόπιν, οι συγκεντρωμένοι παρακολούθησαν μία εξαιρετικά δουλεμένη γιορτή από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Στ τάξης. Οι μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν ένα χρονικό της Επανάστασης και σύντομα αυτοβιογραφικά πορτρέτα των ηρώων-πρωταγωνιστών της. Πέρα από τη ζωντάνια των αφηγήσεων, παλμό έδωσαν και τα τραγούδια και ο χορός των παιδιών, που συγκίνησαν και ευχαρίστησαν τους θεατές. Στο κλείσιμο, οι μαθητές της Στ τάξης αλλά και οι δάσκαλοι που προετοίμασαν αυτή τη γιορτή (Αγγελική Μιχαηλίδου, Κλεοπάτρα Κούρτη, Νικόλαος Αρετάκης) καταχειροκροτήθηκαν για τον κόπο τους και την αρτιότητα του θεάματος.

4 censored 5 censored 1 6 censored 1 7 censored 1 9 censored 11 censored 12 censoredviber image 2023 03 24 17 36 53 602 censored censored

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και την τήρηση 1 λεπτού σιγής προς τιμήν αυτών που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι και να απολαμβάνουμε τα αγαθά της Παιδείας.

Και του χρόνου!