EU CODE WEEK

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι ένα κίνημα βάσης που έχει ως στόχο να φέρει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό σε όλους με διασκεδαστικό και ελκυστικό τρόπο! Η εκμάθηση συγγραφής κώδικα μας βοηθάει να κατανοούμε τον κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα γύρω μας, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας για τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας και να αναπτύσσουμε δεξιότητες και ικανότητες, ώστε να ανακαλύπτουμε νέες ιδέες και να καινοτομούμε.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με πολλές εκδηλώσεις και δραστηριότητες να λαμβάνουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Παρόν σε αυτήν την… ετήσια πρωτοβουλία και το 3ο Δημοτικό Τριανδρίας!
Ήδη στρωθήκαμε στη δουλειά και οργανώνουμε τις εργασίες μας με προγραμματιστικές διεργασίες.
Ταξινόμηση, κωδικοποίηση, αποκωδικοποίηση, υπολογισμοί που προπονούν το μυαλό για την απαιτητική καθημερινότητα.
Δείτε τα πρωτάκια μας να χρωματίζουν καθόλου τυχαία με τη βοήθεια της δασκάλας τους, κας Γαϊτανίδου Μαρίας. Να ζωγραφίζουν έναν υπέροχο σκαντζόχοιρο ακολουθώντας τα χρώματα στα οποία υπάρχει αριθμητική κωδικοποίηση! Μάλιστα, ο φθινοπωρινός σκαντζόχοιρος έγινε η αφορμή για φιλαναγνωσία! Διάβασαν το βιβλίο του Εγένιου Τριβιζά “Ο φαλακρός σκαντζόχοιρος” και προσέγγισαν την έννοια της διαφορετικότητας προωθώντας το μήνυμα για ενσυναίσθηση και αγάπη προς το διαφορετικό….
thumbnail 2 2
thumbnail 1 2 thumbnail 3 2 thumbnail 11 1
Δείτε και τα τριτάκια μας να συμμετέχουν στη δραστηριότητα “Let’s step from planet earth to space” με την κα Παράσογλου Φραντζέσκα, εκπαιδευτικό αγγλικής γλώσσας! Έχοντας ως αφετηρία την ανάγνωση στα ελληνικά της συναρπαστικής ιστορίας των δύο χαριτωμένων εξωγήινων Γκρίμπλονς, οι οποίοι επισκέπτονται τη γη και αφήνουν ένα ακαταλαβίστικο μήνυμα στα στη γλώσσα τους, τα γκριμπλονιανά, οι μαθητές/τριες κλήθηκαν να “διαβάσουν” αυτό το μήνυμα “σπάζοντας” έναν κωδικό στα αγγλικά, που έκρυβε ένα σημαντικό δίδαγμα για το περιβάλλον και τη σημασία της προστασίας του.
Μάλιστα, ο ενθουσιασμός υπήρξε τόσο μεγάλος, ώστε οπτικοποίησαν την ιστορία με δικές τους ζωγραφιές και έγραψαν και αυτοί μηνύματα στα γκριμπλονιανά. Πέρα όμως από τη διασκέδαση, η όλη δραστηριότητα αποτέλεσε ένα εξαιρετικό ερέθισμα για προβληματισμό και περαιτέρω συζήτηση για το περιβάλλον και τη συμπεριφορά μας προς αυτό. Διότι, τελικά, πάντα είναι καλύτερο να μαθαίνεις διασκεδάζοντας!
thumbnail 4 2 thumbnail 5 2 thumbnail 6 2 thumbnail 7 1 thumbnail 9 1 thumbnail 10 1 thumbnail 12 1 thumbnail 13
thumbnail 15
Στην τρίτη τάξη πάλι, με την κα Σμαροπούλου μηνύματα ευγένειας γράφτηκαν/κωδικοποιήθηκαν με τέτοιον τρόπο ώστε ακόμη και οι μη βλέποντες να χαίρονται να τα “διαβάζουν” με την γραφή Μπράιγ!
Σκοπός να κατανοήσουν τη σημασία της ευγένειας, να γνωρίσουν την εμπειρία της γραφής για άτομα με προβλήματα όρασης και να αναγνωρίσουν τη σημασία της προσβασιμότητας για όλους.
thumbnail 16 thumbnail 17 thumbnail 18 thumbnail 19 thumbnail 20
Και συνεχίζουμε….
Χριστουγεννιάτικο EUROPE CODE
Επειδή η κωδικοποίηση δεν τελειώνει ποτέ… Την αξιοποιήσαμε και στις Χριστουγεννιάτικες κατασκευές μας!!!
Πήραμε τους μαρκαδόρους μας, αξιοποιήσαμε τα αγγλικά μας και στρωθήκαμε στη δουλειά!!!
Άγιοι Βασίληδες, χριστουγεννιάτικα δέντρα και φυσικά κούπες από ζεστή σοκολάτα γέμισαν με χρώματα!!!
20241211 131149
20241128 110726
Christmas Code Week