Αρχική » Νέα » Ανακοινώσεις » Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

3o elementary school logo 2022

eTwinning School Label 2021-2022

Μάρτιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες,

 

Από τη μεριά του σχολείου μας έχουν γίνει έγκαιρα όλες οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και είμαστε έτοιμοι!

Οι εκπαιδευτικοί, παράλληλα με όποιον άλλο τρόπο συνεργασίας και επικοινωνίας έχουν υιοθετήσει ως τώρα, επέλεξαν και κάποιες από τις προτεινόμενες πλατφόρμες του ΥΠΑΙΘ και ο καθένας έχει δημιουργήσει το χώρο (=Ψηφιακή Τάξη), που θα φιλοξενεί το εκπαιδευτικό υλικό των μαθημάτων του .

Για την πρόσβαση  των μαθητών/τριών στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του ΥΠΑΙΘ,  προϋπόθεση αποτελεί η εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ). Όσοι αντιμετωπίζετε ακόμη προβλήματα με την εγγραφή, λόγω λανθασμένων στοιχείων (όπως π.χ. ο Α.Μ.), παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με τον/την υπεύθυνο/η εκπαιδευτικό του τμήματος, να σας τα χορηγήσει. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μπορείτε να κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά, όπως σας ενημερώσαμε με προηγούμενο μήνυμα.

Επειδή οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας επέλεξαν την πλατφόρμα e-me, σας παρακαλούμε, αφού μελετήσετε τον Σύντομο Οδηγό του Μαθητή της πλατφόρμας, αφήστε τα παιδιά να εξοικειωθούν μαζί της (μπορείτε να παρακολουθήσετε μαζί τους και μια σειρά από επεξηγηματικά video). Τις επόμενες ημέρες οι μαθητές μας θα δεχτούν πρόσκληση για τη συμμετοχή τους στην Ψηφιακή Τάξη που ο κάθε εκπαιδευτικός δημιούργησε. Λάβετε υπόψη, όμως, ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην πρόσβαση (φανταστείτε, δε, ότι στη διαχείριση το πρόβλημα γιγαντώνεται). Οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα αυτά οφείλονται από τη μια στην τεράστια επισκεψιμότητα κι από την άλλη στο γεγονός ότι το ΥΠΑΙΘ προβαίνει συνεχώς σε διαδικασίες αναβάθμισης, θέλοντας να ανταποκριθεί στον μεγάλο όγκο των χρηστών που χρησιμοποιούν τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες του. Ζητούμε να δείξετε κατανόηση. Ελπίζουμε τα προβλήματα αυτά να ομαλοποιηθούν γρήγορα.

Εμείς, από την πλευρά μας, σας βεβαιώνουμε ότι προσπαθούμε να υλοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η εξ αποστάσεως εκπαίδευση και είμαστε όλοι συντονισμένοι στο σκοπό αυτό.

Τέλος, σχετικά με την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία θα αρχίσει κι αυτή σύντομα, θα σας ενημερώσουμε με επόμενη ανακοίνωση, μόλις λάβουμε υπηρεσιακά τις σχετικές οδηγίες.

 

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη!

Ο Διευθυντής

Αναστάσιος Παπάς

 

Η γωνιά του Βιβλίου

Η γωνιά του Βιβλίου
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση