Αρχική » Νέα » Ανακοινώσεις » Επιστολή εν όψει της τηλεκπαίδευσης

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

3o elementary school logo 2022

eTwinning School Label 2023-2024

pic etwinng

eTwinning School Label 2021-2022

Μάρτιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Επιστολή εν όψει της τηλεκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας,

 

Βιώνουμε μια νέα πραγματικότητα η οποία μας επιβλήθηκε εντελώς ξαφνικά και βίαια. Μια πραγματικότητα θλιβερή όπου, λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19, όχι μόνο απειλούνται η ζωή και η υγεία όλων μας αλλά βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, στις οποίες προσπαθούμε όλοι να διατηρήσουμε ψυχραιμία, υψηλό ηθικό, να ακολουθούμε οδηγίες, να μένουμε σπίτι για να βγούμε όλοι νικητές.

Με αίσθημα ευθύνης και γνήσιο ενδιαφέρον όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, έχοντας βαθιά επίγνωση ότι όλοι μας αντιμετωπίζουμε δύσκολες κι ιδιαίτερες συνθήκες, προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις, αλληλέγγυοι προς τους μαθητές μας και προς εσάς, να βρούμε λύσεις, ώστε να διατηρηθεί η επαφή των παιδιών με το σχολείο. Μεθοδικά και συντονισμένα προσπαθούμε και καταφέρνουμε να είμαστε σε συνεχή μεταξύ μας επικοινωνία κατ’ αρχάς εμείς οι εκπαιδευτικοί μεταξύ μας, αναζητώντας λύσεις για συστηματικές και αποδοτικές μορφές επικοινωνίας και κατά δεύτερον με σας και τους μαθητές μας, για την εύρεση προσφορότερων τρόπων για την παροχή εκπαιδευτικού υλικού, ώστε να κάνουμε πράξη την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Στην εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με τις οδηγίες για την υλοποίηση της ασύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης προτείνεται «να αξιοποιηθούν πληροφοριακά συστήματα, δίκτυα και εφαρμογές που έχει αναπτύξει το ΥΠΑΙΘ όπως για παράδειγμα το e-class και η Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα e-me»  καθώς και ότι «Μέθοδοι και εργαλεία που τυχόν έχουν ήδη αναπτυχθεί και χρησιμοποιούνται από τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς για την ανάγκη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, είναι δυνατόν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται παράλληλα με όσα προτείνονται με το παρόν έγγραφο οδηγιών. Η επιλογή της πλατφόρμας που θα αξιοποιηθεί έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του/της κάθε εκπαιδευτικού».

Η διαδικασία τηλεκπαίδευσης θα υλοποιηθεί από κάθε εκπαιδευτικό είτε με σύγχρονες, είτε με ασύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας, είτε συνδυαστικά, και επικουρικά με τον μέχρι τώρα τρόπο επικοινωνίας.

Σύγχρονη (τηλεκπαίδευση) είναι η απευθείας διδασκαλία και μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από εκπαιδευτικό, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, σε μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές που παρακολουθούν ζωντανά μέσω υπολογιστή, κινητού ή tablet. Στην πλατφόρμα μπορεί κανείς να συνδεθεί και διαδικτυακά και τηλεφωνικά. (Εφαρμόζεται ήδη στη δευτεροβάθμια. Στην πρωτοβάθμια δεν ήρθαν ακόμα οδηγίες)

Ασύγχρονη είναι η διδασκαλία κατά την οποία ο/η μαθητής/τρια συνεργάζεται με τον εκπαιδευτικό σε διαφορετικό χρόνο από τη διαδικασία παράδοσης του μαθήματος ή δημιουργίας υλικού από τον εκπαιδευτικό, έχοντας πρόσβαση σε

μαθησιακό υλικό και χρονοδιάγραμμα μελέτης μέσω διαδικτύου (σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες ή πλατφόρμες που παρέχει το Υπουργείο).

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε εσείς, βάσει της εγκυκλίου 39731/Δ2 20-3-2020 είναι να δημιουργήσετε μαθητικό λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), ώστε να μπορούν τα παιδιά σας να συμμετέχουν αρχικά στην ασύγχρονη εκπαιδευτική πλατφόρμα που θα επιλέξει ο κάθε εκπαιδευτικός, για να αναρτά το υλικό στους μαθητές του τμήματός του και στη συνέχεια, να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλους ιστοτόπους και ευκολίες του ΠΣΔ, και που μέχρι τώρα δεν μπορούσατε, γιατί απαιτούνταν λογαριασμός χρήστη.

Οδηγίες για τη δημιουργία του λογαριασμού θα βρείτε εδώ:

https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf

Τονίζουμε ότι ο λογαριασμός στο ΠΣΔ είναι απαραίτητος, για τη συμμετοχή του παιδιού σας στην ηλεκτρονική τάξη, που θα συμμετέχει με τους εκπαιδευτικούς του τμήματος.

Είναι σημαντικό να βάλετε τα στοιχεία, όπως ακριβώς εμφανίζονται στο σύστημα και ο πιο πρόσφορος τρόπος για να τα δείτε είναι να συμβουλευτείτε τον έλεγχο του Α΄ Τριμήνου του παιδιού σας.

Για τις τάξεις Α΄ και Β΄, θα πρέπει να έρθετε σε επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς του τμήματος, ώστε να σας αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία.

Εναλλακτικά, και για δική σας διευκόλυνση, καθώς η επικοινωνία με το σχολείο είναι δύσκολη, έχω δημιουργήσει για εκείνους που δεν μπορούν με άλλο τρόπο να έχουν τα στοιχεία του μαθητή, μια ηλεκτρονική φόρμα – αίτηση, που θα ζητούνται τα στοιχεία και θα σας έρχονται στο e-mail, που θα δηλώσετε.

Η διεύθυνση της ηλεκτρονική αίτησης είναι η κάτωθι:

https://forms.gle/XgUqZaGjmSn4SV6S9

και αφορά μόνο τους/τις μαθητές/τριες του σχολείου μας.

Αφού αποκτήσουν λογαριασμό οι μαθητές μας, θα σας στείλουμε οδηγίες για τις πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης, που θα χρησιμοποιήσει ο κάθε εκπαιδευτικός και τον τρόπο ένταξή τους σ’ αυτά.

Μέχρι τότε όμως αλλά και μετά, μπορείτε να περιηγηθείτε διαδικτυακά σε σελίδες που ενδιαφέρουν εσάς και τους μαθητές μας:

Ψηφιακά Εργαλεία και πηγές με υλικό για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία, μένουμε σπίτι και παραμένουμε συντονισμένοι και ενωμένοι, αφού έτσι κι αλλιώς όλα αυτά τα περνάμε μαζί.

Υγιαίνετε!

 

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Αναστάσιος Παπάς

 

Η γωνιά του Βιβλίου

Η γωνιά του Βιβλίου
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση