Αρχική » Νέα » Ανακοινώσεις » Διάκριση του 3ου Δ. ΣΧ. Θεσσαλονίκης στο μαθητικό διαγωνισμό της Υ.Α. του Ο.Η.Ε.

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

3o elementary school logo 2022

eTwinning School Label 2023-2024

pic etwinng

eTwinning School Label 2021-2022

Μάιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Διάκριση του 3ου Δ. ΣΧ. Θεσσαλονίκης στο μαθητικό διαγωνισμό της Υ.Α. του Ο.Η.Ε.

Μαθητικός Διαγωνισμός : “Ένα σπίτι μακριά από το σπίτι”

 

 

“Κάθε δύο δευτερόλεπτα, ένας συνάνθρωπός μας αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του. Ζούμε σε μια εποχή, που οι πόλεμοι, άλλες μορφές βίας και οι διώξεις έχουν ξεριζώσει πάνω από 68 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Άνθρωποι όπως εσύ κι εγώ. Γίνονται πρόσφυγες. Αναγκασμένοι να αφήσουν τη χώρα καταγωγής τους, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν και στη δική μας χώρα να χτίσουν μια νέα ζωή, ένα νέο «σπίτι» για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Τι σημαίνει όμως η έννοια του σπιτιού για τους ανθρώπους αυτούς αλλά και για τον καθένα μας; Τι αναγκάστηκαν να αφήσουν πίσω και τι μπορεί να κουβαλούν μαζί τους; Αντικείμενα, μνήμες, μυρωδιές, γεύσεις, έθιμα και συνήθειες της πατρίδας τους;

Προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα νέο σπίτι, που μπορεί να μην είναι το ίδιο με εκείνο που αναγκάστηκαν να αφήσουν, τι σημαντικό έχουν ήδη ή μπορεί να χρειάζονται ακόμα”.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) και η Επιτροπή Ευαισθητοποίησης των Νέων, στην οποία συμμετέχουν το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και άλλοι φορείς, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων στο προσφυγικό ζήτημα, προκήρυξαν τον 22ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας για το σχολικό έτος 2018-2019 με θέμα: «Ένα σπίτι μακριά από το σπίτι» για τους  μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στα Νηπιαγωγεία και στην Δ’, Ε’ και ΣΤ΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων της χώρας

Το Σχολείο μας, ευαισθητοποιημένο στο προσφυγικό θέμα, ανταποκρίθηκε. Έγινε ενημέρωση για το θέμα των προσφύγων, καθώς και το ρόλο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στον κόσμο και ακολούθησε προτροπή των μαθητών να εκφράσουν τι είναι γι’ αυτούς σπίτι.

Οι μαθήτριες του ΣΤ΄2 τμήματος:

ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΚΙΑΝ,

ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ,

ΒΑΡΒΑΡΑ ΆΝΝΑ ΧΑΤΖΗ

υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του Σχολείου μας, κ. Τάνιας Καρακώττα, συμμετείχαν στον  διαγωνισμό στην κατηγορία «Κόμικ» και απέσπασαν βραβείο.

Συγχαίρουμε όλη την ομάδα και όλα τα άλλα παιδιά που έλαβαν μέρος, καθώς και την εκπαιδευτικό των εικαστικών και τους υπεύθυνους δασκάλους που μετείχαν ενεργά.

Το έργο που διακρίθηκε μπορείτε να το απολαύσετε εδώ.

Η γωνιά του Βιβλίου

Η γωνιά του Βιβλίου
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση