2012-2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου η Πέμπτη και η Έκτη τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Θαύμασαν το ιστορικό κτήριο και γνώρισαν την ιστορία του. Στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» περιηγήθηκαν στην έκθεση για τον Χαρίλαο Τρικούπη.  Στην αίθουσα της ολομέλειας μαζί με τις δασκάλες των τάξεων και την ξεναγό συζήτησαν για τις αρχές του Δημοκρατικού Πολιτεύματος , αλλά και για τη λειτουργία και το έργο της Βουλής.
Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από την επιβλητικότητα και την αισθητική του κτηρίου και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλη την ξενάγηση, καθώς συσχέτιζαν όσα έβλεπαν και άκουγαν με όσα έχουν διδαχθεί στα μαθήματα της Ιστορίας και της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής.
Ιδού και μερικές στιγμές της όμορφης αυτής επίσκεψης που αιχμαλωτίσαμε στις παρακάτω φωτογραφίες!


ΕΠΙ…ΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Την Τετάρτη 14 Νοέμβρη, οι Δ΄, Ε΄, και Στ΄ τάξεις του Σχολείου μας, επισκέφθηκαν το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα, με αφορμή τόσο τον Διεθνή Μαραθώνιο που διεξήχθη την Κυριακή 11 Νοέμβρη, όσο και το μάθημα Ιστορίας που διδάσκονται.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου η οποία παρουσιάζει την ιστορία των Ολυμπιακών Μαραθωνίων από το 1896 έως και το 2000, μέσα από τη συλλογή σπάνιων αντικειμένων και κειμηλίων (μετάλλια, κύπελλα, φωτογραφικό υλικό, εξοπλισμός μαραθωνοδρόμων).
Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα προβολής του Μουσείου τα παιδιά παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με τη Μάχη του Μαραθώνα (αίτια, αντίπαλες δυνάμεις, στρατηγική, αποτέλεσμα). Στη συνέχεια μεταβήκαμε στο χώρο όπου διεξήχθη η Μάχη, το γνωστό σε όλους Τύμβο των Μαραθωνομάχων, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εμπεδώσουν καλύτερα τις πληροφορίες που άκουσαν και να λύσουν τυχόν απορίες τους γύρω από μια σημαντικότατη για την ιστορία της ανθρωπότητας αναμέτρηση.Ενημέρωση για την ελονοσία από το  ΚΕΕΛΠΝΟ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.