Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας παρουσίαση με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Την παρουσίαση επιμελήθηκαν η ψυχολόγος Σελέν Σαΐτ και η εκπαιδευτικός αγγλικής γλώσσας Ελένη Καζαντζή. Σκοπός της παρουσίασης ήταν η ευαισθητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, το οποίο απασχολεί ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων παγκοσμίως.
Αρχικά, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου μας μαζεύτηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Προβλήθηκε σχετικό βίντεο και παρουσίαση PowerPoint, από τα οποία ενημερωθήκαμε για τον ορισμό και τις μορφές σχολικού εκφοβισμού, τα χαρακτηριστικά των εκφοβιστών και των θυμάτων, τους τρόπους αντιμετώπισης, καθώς και τη γραμμή βοήθειας 1056 του Χαμόγελου του Παιδιού.
Έπειτα, οι μαθητές μετέβησαν στις τάξεις τους όπου προετοίμασαν ζωγραφιές, κατασκευές και χειροτεχνίες σχετικά με το σχολικό εκφοβισμό, τα οποία στη συνέχεια παρουσίασαν στην ολομέλεια του σχολείου.







Αφήστε μια απάντηση
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.