3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

Χώρος ενημέρωσης και επικοινωνίας για τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας

5η Διακρατική συνάντηση με το Εrasmus+

Μάι 201927

Στις αρχές Απριλίου πραγματοποιήθηκε η 5 διακρατική συνάντηση με το Εrasmus+ που βρίσκεται στον 3ο και τελευταίο χρόνο υλοποίησης του. Οικοδεσπότες της συνάντησης ήταν το Ιταλικό εταιρικό σχολείο Maneri Ingrassia ( https://www.ddmaneri-ingrassia.edu.it/ που βρίσκεται στο Παλέρμο της Σικελίας . Από το σχολείο μας συμμετείχαν τρεις εκπαιδευτικοί, η Ηλιάδου Βασιλική, συντονίστρια του προγράμματος, η Στεφανίδου Ελένη, εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας και η Αραμπατζή Θεοδώρα, δασκάλα της Γ τάξης.  Συνολικά συμμετείχαν 31 εκπαιδευτικοί από 5 χώρες. Κατά την πρώτη ημέρα ξεναγήθηκαν στους χώρους  του σχολείου αφού έτυχαν θερμής υποδοχής από τους μαθητές και παρακολούθησαν την τελετή υποδοχής στην οποία συμμετείχε μεγάλο μέρος του σχολείου. Συμμετείχαν σε εργαστήρια με διαφορετικές θεματικές σχετικές με το αντικείμενο της 4ης φάσης του προγράμματος: Ενσυναίσθηση, ειδικές μαθησιακές  ανάγκες, συναισθηματική και συνεργατική μάθηση.

Την 2η ημέρα οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν σε χώρους ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας, επισκέφθηκαν το Καθεδρικό ναό  του οποίου η αρχιτεκτονική του απεικονίζει τους πολιτισμούς που πέρασαν από τη Σικελία, όπως του Άραβες και τους Νορμανδούς, και  το βασιλικό Παλάτι του Παλέρμο  που φιλοξενεί σήμερα την περιφερειακή κυβέρνηση της Σικελίας. Επίσης, την εκκλησία La Martorana που συνδυάζει με πολύ όμορφο τρόπο διαφορετικά στυλ και μεταμορφώσεις, όπως οι περισσότερες εκκλησίες της πόλης και τον Καθεδρικό του Monreale.

Την Τρίτη ημέρα παρουσιάστηκαν οι αποστολές σε διάφορες τάξεις προσφέροντας δώρα και κατασκευές που έφτιαξαν για τους Ιταλούς μαθητές.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με μια συνολική αποτίμηση όλων των δραστηριοτήτων και συζήτηση επί των στρατηγικών διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος σε  κλίμα συναισθηματικής φόρτισης.

PhotoStory5_1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετρητής επισκεψιμότητας

wordpress com stats

Aρχείο

Μάιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

O καιρός



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων