3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου

Χώρος ενημέρωσης και επικοινωνίας για τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου μας

Ενημέρωση για την προσέλευση των μαθητών στο σχολείο από τις 10/05/21

Μάι 20217

Αγαπητοί γονείς,

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά!

Ευχόμαστε υγεία σε σας και στις οικογένειές σας.

Όπως θα έχετε ήδη ενημερωθεί από τη Δευτέρα 10-5-2021 και μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους η προσέλευση των μαθητών στο σχολείο γίνεται υποχρεωτικά με τη χρήση Αυτοδιαγνωστικού Τεστ, την online δήλωση του αποτελέσματος του Τεστ(https://self-testing.gov.gr/), την  εκτύπωση της Δήλωσης Αυτοδιαγνωστικού Τεστ COVID-19 (ή οποία λέγεται Σχολική κάρτα για COVID-19, κοιτάξτε το επισυναπτόμενο αρχείο) και την προσκόμιση/επίδειξή της στο σχολείο. Οι δηλώσεις αυτές θα πρέπει να είναι εκτυπωμένες (να μη σταλούν στο e-mail του σχολείου).

Με βάση τη με αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 27707/4-05-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β/ Τ 1825/5-05-2021, άρθρο 3), στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στο χώρο του σχολείου, δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα.

Καθώς υπάρχει η περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της Κάρτας την Κυριακή το βράδυ (π.χ. από κάποιες οικογένειες που δεν έχουν πρόσβαση σε εκτυπωτή ή στο διαδίκτυο-internet), σας προτρέπουμε να εκτυπώσετε το επισυναπτόμενο αρχείο από σήμερα, ώστε αφού κάνουν τα παιδιά το τεστ, να συμπληρώσετε χειρόγραφα το έντυπο και να το προσκομίσετε στο σχολείο τη Δευτέρα το πρωί μαζί με τα παιδιά σας.

Σε περίπτωση απουσίας του μαθητή λόγω θετικού αποτελέσματος ή για άλλο λόγο οι γονείς οφείλουν να ενημερώνουν την Διεύθυνση του σχολείου από τις 8.30 έως και τις 9.00. Με την επιστροφή του μαθητή στο σχολείο είναι απαραίτητη η επίδειξη Δήλωσης Αυτοδιαγνωστικού Τεστ COVID-19, όχι όμως και η υπεύθυνη δήλωση που ίσχυε έως τώρα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: https://self-testing.gov.gr/

Σας υπενθυμίζουμε ότι η προσέλευση των μαθητών των τάξεων Α,Β και Γ θα γίνεται από τις 8:00 έως τις 8:10 και των μαθητών των τάξεων Δ,Ε και ΣΤ από τις 8:10 έως τις 8:20 και η αποχώρηση γίνεται με τα προβλεπόμενα (δείτε τον κανονισμό λειτουργίας εδώ).

Προβλέπεται, επίσης, η εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας που έχουν ήδη ληφθεί:

  • η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,
  • τα διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,
  • οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,
  • η χρήση αντισηπτικών,
  • οι σχολαστικοί καθαρισμοί,
  • οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,
  • τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων (το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά), εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.

Τέλος επισημαίνουμε ότι καθώς η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία θα γίνει έπειτα από μεγάλο διάστημα (χαλαρότητας) και η ασφάλεια των παιδιών αποτελεί πάντα ύψιστη προτεραιότητα, το σχολείο θα δώσει πολύ μεγάλη προσοχή σε θέματα πειθαρχίας, κάτι για το οποίο ζητάμε την κατανόηση αλλά και τη συνεργασία σας.

H Διευθύντρια

Ματαυτσή Παρασκευή

Σχολική κάρτα για Covid-19 (doc)

Σχολική κάρτα για Covid-19 (pdf)

Εγκύκλιος για Covid-19

ΦΕΚ για Covid-19

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μετρητής επισκεψιμότητας

wordpress com stats

Aρχείο

Μάιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

O καιρός



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων