Σεμινάριο του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής

Απρ 20217

 

4Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Μιλώντας με τα  παιδιά για τον έρωτα/τις σχέσεις/την ερωτική πράξη

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς (και γονείς)

Τετάρτη 7 Απριλίου, ώρα 6.00΄ – 8.30΄ μμ

 

Η ανάπτυξη προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο αποτελεί πλέον αναγκαιότητα.

Από πού όμως να αρχίσει κανείς; Τι να πει και κυρίως πώς να το πει; Με ποια λόγια; Τι γίνεται με τις «δύσκολες» ερωτήσεις; Κι αν αρχίσουν πονηρές ματιές και γέλια; Και αν βρεθούν γονείς που διαφωνούν ή διαμαρτυρηθούν για όσα ειπώθηκαν στην τάξη; Και το πιο σημαντικό: με ποιο περιεχόμενο; Από ποια οπτική; Τι θα ειπωθεί για τον έρωτα, για τις σχέσεις, για την ευχαρίστηση, για τη συναίνεση; Και πώς θα στηρίξουμε και δεν θα φοβίσουμε τα παιδιά για κάτι το πολύτιμο, που είναι ο έρωτας, μέσα σ’ αυτό το γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας που δημιουργούν οι καταγγελίες για κακοποιήσεις, ιδίως έτσι όπως προβάλλονται στα ΜΜΕ;

Το 4ο ΠΕΚΕΣ της Αττικής οργάνωσε και υλοποίησε μέσα στον Μάρτιο δύο διαδικτυακές «δειγματικές» διδασκαλίες για δύο πολύ σημαντικά θέματα (την σεξουαλική παρενόχληση /κακοποίηση και τον σεβασμό στην ταυτότητα και τον σεξουαλικό προσανατολισμό), σε μια προσπάθεια να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Τις συναντήσεις αυτές εμψύχωσε ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ 70) Χάρης Παπαδόπουλος, πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία από την εφαρμογή προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής στα δημοτικά σχολεία της περιφέρειάς του. Μπορούν να προσφέρουν συγκεκριμένες απαντήσεις και να φανούν χρήσιμες στον/στην εκπαιδευτικό που θέλει να αγγίξει τα θέματα αυτά με τα παιδιά μέσα στην τάξη. Είναι διαθέσιμες στο κανάλι του 4ου ΠΕΚΕΣ στο YouTube.

Ακολουθεί, αυτή την Τετάρτη 7 Απριλίου, και μια τρίτη συζήτηση που αφορά το

πώς μιλάει κανείς με τα παιδιά για τον έρωτα, τις σχέσεις, την αγάπη, τις αλλαγές της εφηβείας, τη συμφιλίωση με το σώμα μας, την ερωτική πράξη, την αντισύλληψη, το aids, …

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς των δύο μεγάλων τάξεων του Δημοτικού. Ωστόσο είναι ανοιχτό και μπορεί να φανεί επωφελές σε κάθε εκπαιδευτικό (και γονιό) που ενδιαφέρεται για το θέμα και συνομιλεί με παιδιά στην προεφηβεία.

 

Ο σύνδεσμος για την εκδήλωση είναι ο εξής:

https://minedu-primary.webex.com/minedu-primary/j.php?MTID=mcc9daf57fd7056c44aa7e920d23e2ac6

Τετάρτη 7 Απριλίου, ώρα 6.00΄ – 8.00΄ μμ.

Θα μεταδοθεί και από το κανάλι του 4ου ΠΕΚΕΣ στο YouTube:

 

https://youtu.be/2HoMTFt_4tg

 

 

Οι προηγούμενες παρουσιάσεις είναι επίσης διαθέσιμες στο κανάλι του 4ου ΠΕΚΕΣ στο YouTube:

 

• Μιλώντας με τα παιδιά για σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση

https://youtu.be/eKBpyGKpvBo

 

• Μιλώντας με τα παιδιά για το σεβασμό στην ταυτότητα (γλώσσα/ χώρα/όνομα/παιδική ηλικία – θρησκεία – εμφάνιση – σεξουαλικός προσανατολισμός)

https://youtu.be/Vm2ioac2Sg0?t=1012   (ο ήχος αρχίζει από το 17ο λεπτό)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

από κάτω από: Ανακοινώσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σεμινάριο του 4ου ΠΕΚΕΣ Αττικής    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων