3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Δικτυακός χώρος έκφρασης, δημιουργίας & ενημέρωσης

Συμμετοχή του Σχολείου μας στη Δράση “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”

Σεπ 201422
NAU_DHMARXOS_PEDIA1

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας καθιερώθηκε το 1998 με τη γαλλική πρωτοβουλία για μια ημέρα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου». H πρωτοβουλία αυτή επαναλαμβάνεται κάθε Σεπτέμβριο, προτρέποντας τις πόλεις να κλείνουν για μια ημέρα τους δρόμους τους στα μηχανοκίνητα οχήματα. Η επιτυχία της αρχικής γαλλικής πρωτοβουλίας οδήγησε στην καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το 2002. Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετείχε ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, το 3ο Δημοτικό πραγματοποίησε το Σάββατο 20/9/2014 τη δράση:

Διαδρομή στην πόλη του χθες και του σήμερα.

Μαθητές του Σχολείου με την καθοδήγηση περιβαλλοντολόγου και εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν περίπατο από την Πρόνοια (την περιοχή του σχολείου) ως την παλιά πόλη  και παρατήρησαν το οικοσύστημα της περιοχής κατά μήκος της διαδρομής.  Είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα ιστορικά μνημεία και τα αξιοθέατα και να συζητήσουν την αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής. Παράλληλα ανακάλυψαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του δομημένου περιβάλλοντος.

Δείτε φωτογραφίες εδώ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://blogs.sch.gr/3dimnafp/files/2013/05/logo.jpg

Ονειρευόμαστε ένα σχολείο που όλοι οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αγαπήσουν τη μάθηση, να διδαχθούν υψηλές αξίες και να αναπτυχθούν διανοητικά, σωματικά, ηθικά και πνευματικά.

Αγωνιζόμαστε καθημερινά να χτίσουμε στέρεες βάσεις για την εξέλιξη των μαθητών μας, φέρνοντάς τους σε επαφή με τον κόσμο της γνώσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Διδάσκουμε την αγάπη, τη δικαιοσύνη, την αποδοχής της διαφορετικότητας, τη συνεργασία, τη φιλανθρωπία, την ευγενή άμιλλα στοχεύοντας να δημιουργήσουμε σκεπτόμενους πολίτες με βούληση και ιδανικά.

Η Διευθύντρια του Σχολείου
Χρύσα Β. Σαββάκη

 

 

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου βρίσκεται στην περιοχή της Πρόνοιας.

Δ/νση: Πλατεία Εθνοσυνελεύσεως,

Τηλ: 2752028193, Fax: 2752097923

E-mail : mail@3dim-nafpl.arg.sch.gr

Ιστοσελίδα: 3dim-nafpl.arg.sch.gr



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων