3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Δικτυακός χώρος έκφρασης, δημιουργίας & ενημέρωσης

Στην Αϊτή με αγάπη

Απρ 20143

 

DSC01991Τα παιδιά της φετινής Ε΄ τάξης του σχολείου μας, πριν 2 χρόνια συνδέθηκαν με μια Κοινότητα στην Αϊτή, μέσω της Ναυπλιώτισσας εθελόντριας Elizabeth Stravoravdis. Η κοινότητα ονομάζεται Thoman. Είναι μια ώρα από το επίκεντρο του σεισμού Port-Au-Prince που έγινε το 2010.Η κοινότητα δέχτηκε πολλούς σεισμοπαθείς που έχασαν τα σπίτια τους και τους δικούς τους ανθρώπους. Οι χωριανοί τους δέχτηκαν   συμπονώντας την κατάσταση τους. Όμως το χωριό ήταν πάμφτωχο και το δημόσιο σχολείο έφτασε να έχει απίστευτα νούμερα παιδιών. Σε κάθε τάξη ίσως φτάνουν και τα 200. Είναι πολύ δύσκολο να γίνει μάθημα σε αυτά παιδιά.

 Οι μαθητές μας, έστειλαν στα παιδιά της Κοινότητας, ζωγραφιές και έγραψαν γράμματα σχετικά  με την πόλη μας και με τις δραστηριότητες τους. Έστειλαν ευχές για ένα  καλύτερο αύριο και υποσχέθηκαν τη μελλοντική τους βοήθεια. Τα παιδιά της Κοινότητας Thoman ανταπέδωσαν με δικά τους γράμματα και ζωγραφιές  με κάποια στοιχεία  από τη ζωή τους και τα όνειρα τους.

DSC01971Μέσω φωτογραφιών και βίντεο που μας έστελνε αυτά τα χρόνια  η Elizabeth,  τα παιδιά είδαν την κατάσταση που επικρατεί ,τις δύσκολες συνθήκες ζωής, τον αγώνα που δίνουν ακόμα και σήμερα για την επιβίωση τους, την όρεξη για μάθηση πάρα τις δυσκολίες,  και την επιθυμία στα μάτια τους να συνεχίσουν να ονειρεύονται.

Έτσι φέτος οι μαθητές της Ε΄ τάξης, μάζεψαν χρήματα τα οποία στείλαμε ως μια μικρή ένδειξη συμπαράστασης. Στις  φωτογραφίες που μας έστειλαν,  φαίνεται πως τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για αγορές προϊόντων πρώτης ανάγκης αλλά πάνω απ’  όλα φαίνεται η ευτυχία στα πρόσωπα των παιδιών έχοντας μπροστά τους ένα πιάτο χυλό….

DSC01920DSC01863 - ΑντίγραφοDSC01868

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://blogs.sch.gr/3dimnafp/files/2013/05/logo.jpg

Ονειρευόμαστε ένα σχολείο που όλοι οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αγαπήσουν τη μάθηση, να διδαχθούν υψηλές αξίες και να αναπτυχθούν διανοητικά, σωματικά, ηθικά και πνευματικά.

Αγωνιζόμαστε καθημερινά να χτίσουμε στέρεες βάσεις για την εξέλιξη των μαθητών μας, φέρνοντάς τους σε επαφή με τον κόσμο της γνώσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Διδάσκουμε την αγάπη, τη δικαιοσύνη, την αποδοχής της διαφορετικότητας, τη συνεργασία, τη φιλανθρωπία, την ευγενή άμιλλα στοχεύοντας να δημιουργήσουμε σκεπτόμενους πολίτες με βούληση και ιδανικά.

Η Διευθύντρια του Σχολείου
Χρύσα Β. Σαββάκη

 

 

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου βρίσκεται στην περιοχή της Πρόνοιας.

Δ/νση: Πλατεία Εθνοσυνελεύσεως,

Τηλ: 2752028193, Fax: 2752097923

E-mail : mail@3dim-nafpl.arg.sch.gr

Ιστοσελίδα: 3dim-nafpl.arg.sch.gr



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων