Σήμερα, την Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στην σχολείο μας μια ομάδα επαγγελματιών από τον Τομέα Υγείας Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ), οι οποίοι ήρθαν να ενημερώσουν τους μαθητές για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της σωστής διατροφικής συμπεριφοράς.
Η παρουσίαση ήταν ενδιαφέρουσα και διαδραστική. Στην αρχή, έγινε αναφορά στα οφέλη μιας ισορροπημένης διατροφής και στη σημασία των σωστών συνδυασμών τροφών. Συζητήθηκαν βασικές αρχές, όπως η κατανάλωση ποικιλίας τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων, όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά, αλλά και η αποφυγή υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης και αλατιού.
Έπειτα, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τα σωστά μεγέθη μερίδων και έμαθαν πώς να διαβάζουν τις ετικέτες των τροφίμων, ώστε να επιλέγουν σωστά και υγιεινά προϊόντα. Δόθηκαν χρήσιμες συμβουλές για τον τρόπο προετοιμασίας γευμάτων και τον συνδυασμό τροφίμων, όπως π.χ. το να συνδυάζουμε μία πρωτεΐνη με μια πηγή φυτικών ινών και υγιών λιπαρών για να δημιουργούμε πλήρη και θρεπτικά γεύματα.
Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε μια δημιουργική δραστηριότητα όπου οι μαθητές ζωγράφισαν και περιέγραψαν ένα πλήρες γεύμα που είχαν φάει, αναφέροντας τα συστατικά του καθώς και τις θρεπτικές αξίες που προσφέρουν στο σώμα τους. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με την ιδέα να σχεδιάσουν τα αγαπημένα τους πιάτα, ενώ ταυτόχρονα συνειδητοποίησαν πόσο σημαντικό είναι να επιλέγουμε υγιεινά τρόφιμα για τη διατροφή μας.
Η δράση αυτή αποτέλεσε μια πολύτιμη ευκαιρία για να μάθουμε περισσότερα για την υγιεινή διατροφή και να αποκτήσουμε συνήθειες που θα μας βοηθήσουν να ζούμε καλύτερα και πιο υγιεινά στο μέλλον!
Αφήστε μια απάντηση