Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, το σχολείο μας είχε την χαρά να φιλοξενήσει 20 μαθητές από το Legajny School και 16 μαθητές από το Lukta School, της Πολωνίας. Οι φιλοξενούμενοι μαζί με τους μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄ τάξεων, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι, συζήτησαν για τον τρόπο ζωής τους και την σχολική ζωή της κάθε χώρας, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και τέλος δοκίμασαν τοπικά γλυκίσματα!
Η φιλοξενία μαθητών στο σχολείο μας αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για την ενίσχυση της πολιτισμικής ανταλλαγής και τη διεύρυνση των οριζόντων όλων των παιδιών. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν νέες κουλτούρες, να εξασκήσουν ξένες γλώσσες και να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η συνεργασία, η ανεκτικότητα και η διαπολιτισμική κατανόηση. Παράλληλα, το σχολείο μας εμπλούτισε το εκπαιδευτικό του περιβάλλον, ενίσχυσε το διεθνές του προφίλ και καλλιέργησε ένα κλίμα ανοιχτότητας και συμπερίληψης.
Μέσα από αυτές τις εμπειρίες, όχι μόνο προάγεται η προσωπική ανάπτυξη των μαθητών, αλλά δημιουργούνται και ισχυροί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας που διαρκούν στο χρόνο!
Αφήστε μια απάντηση