3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Δικτυακός χώρος έκφρασης, δημιουργίας & ενημέρωσης

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Νύφες” – Φουγάρο

Νοέ 201413
ΡΟΔΙΑ 113

...Παρασκευή πρωί, 7-11-14, στο Σχολείο μας, με το φόβο της βροχής να κατατρώει…μερικούς!!! Ευτυχώς ΟΧΙ τα ΠΡΩΤΑΚΙΑ μας, που είναι έτοιμα να εκδράμουν!!!

     Πεζοπορώντας, φτάνουμε στο Φουγάρο, όπου μας περιμένει στο χώρο του εργαστηρίου, η παιδαγωγός Μαρία Πλατή. Το εκπ. πρόγραμμα “ΝΥΦΕΣ” , που παρακολουθούμε, έχει στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με στοιχεία της ελληνικής παράδοσης, που αφορούν το γάμο. Τα στοιχεία αυτά εμφανίζονται ως κομμάτια ενός παζλ και είναι: ο γαμπρός, η νύφη, ο γιούκος και το ερεβοκτόνο ΡΟΔΙ! Τα παιδιά περιγράφουν ό,τι σχετικό γνωρίζουν από προσωπικές εμπειρίες. Ζωγραφίζουν γαμπρούς, νύφες και ένα μεγάλο ρόδι – αφού πρώτα κολλήσουν σπόρους καλαμποκιού, που τους έχουν βάψει κόκκινους -με νερομπογιές και μαρκαδόρους!

Στη συνέχεια , στον εκθεσιακό χώρο, εντυπωσιαζόμαστε από το στήσιμο των νυφικών και του γιούκου – από την κα Παπαϊωάννου του ΠΛΙ! Ξεκινάμε ένα ταξίδι στο χρόνο με οδηγό τα νυφικά. Το πρώτο είναι δημιουργία του 2005 και το τελευταίο των χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης!

  Στο χώρο της Βιβλιοθήκης μας υποδέχεται η Μαρία Κωνσταντοπούλου. Μας διηγείται τον μύθο της Περσεφόνης, μέσα απ’ το βιβλίο της Σ. Ζαραμπούκα.

Τα παιδιά παρακολουθούν με ορθάνοιχτα μάτια, το μυστήριο της αλλαγής των εποχών, της ζωής και του θανάτου, γιατί η διήγηση είναι υποβλητική…

   Γευόμαστε τον χυμό από ρόδι, απολαμβάνουμε τον εξωτερικό χώρο, παίζοντας για λίγο ελεύθερα και επιστρέφουμε στο Σχολείο…για να ευχηθούμε καλό Σαββατοκύριακο!

 Δείτε το σχετικό βίντεο: rodi 

   Καλλιόπη Βέτα — Το Ρόδι

Μουσική, Στίχοι: Λουδοβίκος των Ανωγείων

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://blogs.sch.gr/3dimnafp/files/2013/05/logo.jpg

Ονειρευόμαστε ένα σχολείο που όλοι οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αγαπήσουν τη μάθηση, να διδαχθούν υψηλές αξίες και να αναπτυχθούν διανοητικά, σωματικά, ηθικά και πνευματικά.

Αγωνιζόμαστε καθημερινά να χτίσουμε στέρεες βάσεις για την εξέλιξη των μαθητών μας, φέρνοντάς τους σε επαφή με τον κόσμο της γνώσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Διδάσκουμε την αγάπη, τη δικαιοσύνη, την αποδοχής της διαφορετικότητας, τη συνεργασία, τη φιλανθρωπία, την ευγενή άμιλλα στοχεύοντας να δημιουργήσουμε σκεπτόμενους πολίτες με βούληση και ιδανικά.

Η Διευθύντρια του Σχολείου
Χρύσα Β. Σαββάκη

 

 

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου βρίσκεται στην περιοχή της Πρόνοιας.

Δ/νση: Πλατεία Εθνοσυνελεύσεως,

Τηλ: 2752028193, Fax: 2752097923

E-mail : mail@3dim-nafpl.arg.sch.gr

Ιστοσελίδα: 3dim-nafpl.arg.sch.gr



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων