3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

Δικτυακός χώρος έκφρασης, δημιουργίας & ενημέρωσης

Το Σχολείο μας γίνεται επίσημα ένα “Οικολογικό Σχολείο”

Δεκ 201311

 Εικόνα1Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου για πάνω από μία δεκαετία λειτουργεί με σεβασμό και αγάπη για το περιβάλλον, υλοποιώντας περιβαλλοντικά προγράμματα με πολλές και ποικίλες δράσεις, στοχεύοντας μέσα από αυτές στην αειφορία. Τέτοια προγράμματα είναι της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των απορριμάτων, της σωστής διαχείρισης του νερού και της ενέργειας, της αξιοποίησης της σχολικής αυλής και του σχολικού κήπου κ.λ.π.

Το σχολικό έτος 2012-2013 η δασκάλα κ. Άννα Τσοκανά αποφάσισε να δώσει μια πιο επίσημη διάσταση σε αυτήν την προσπάθεια, υλοποιώντας με την Ε΄ τάξη, και τη  συνεργασία της κ. Μαρίας Μπουτούρη ένα ιδιαίτερα απαιτητικό, διαθεματικό πρόγραμμα, με τίτλο: “Ο Σχολικός Κήπος, πηγή ζωής και δημιουργίας”. Ως υπεύθυνη της υλοποίησης ανέλαβε τον προγραμματισμό, την οργάνωση και το συντονισμό των δράσεων με τους μαθητές της, τους εκπροσώπους της περιβαλλοντικής επιτροπής του σχολείου, τη σχολική κοινότητα και την ευρύτερη κοινωνία. 

Την Παιδαγωγική ομάδα του σχολείου για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, αποτελούσαν -εκτός από την υπεύθυνη του προγράμματος κ. Τσοκανά – η Διευθύντρια του Σχολείου, κ. Χρύσα Β. Σαββάκη και οι δασκάλες κυρίες Μπουτούρη Μαρία και Ρόζη Βασιλική.

Την προσπάθεια στήριξαν επίσης οι εκπαιδευτικοί:

Κλέωνας Διαμαντάκος ΠΕ19 (υπεύθυνος Η.Υ.)

Κατερίνα Ανδριανάκου ΠΕ16.01 (Υπεύθυνη μουσικής)

Κλεοπάτρα Κούρτη – Γεωργία Παπαθανασίου ΠΕ08 (Υπεύθυνες εικαστικών)

Αγγελική Τσάκωνα ΠΕ32 (θεατρολόγος )

Το αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας, είναι το Σχολείο μας, μετά από τη σχετική αξιολόγηση, να βρεθεί στη λίστα των 37 σχολείων που θα βραβευθούν προσεχώς από την  Ελληνική Εταιρεία της Φύσης με τον τίτλο του “Οικολογικού Σχολείου” και τη Σημαία που φέρει το σήμα του Προγράμματος.

Για να δείτε το πρόγραμμα, όπως κατατέθηκε στην Ελληνική Εταιρεία της Φύσης πατήστε εδώ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

http://blogs.sch.gr/3dimnafp/files/2013/05/logo.jpg

Ονειρευόμαστε ένα σχολείο που όλοι οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αγαπήσουν τη μάθηση, να διδαχθούν υψηλές αξίες και να αναπτυχθούν διανοητικά, σωματικά, ηθικά και πνευματικά.

Αγωνιζόμαστε καθημερινά να χτίσουμε στέρεες βάσεις για την εξέλιξη των μαθητών μας, φέρνοντάς τους σε επαφή με τον κόσμο της γνώσης, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Διδάσκουμε την αγάπη, τη δικαιοσύνη, την αποδοχής της διαφορετικότητας, τη συνεργασία, τη φιλανθρωπία, την ευγενή άμιλλα στοχεύοντας να δημιουργήσουμε σκεπτόμενους πολίτες με βούληση και ιδανικά.

Η Διευθύντρια του Σχολείου
Χρύσα Β. Σαββάκη

 

 

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου βρίσκεται στην περιοχή της Πρόνοιας.

Δ/νση: Πλατεία Εθνοσυνελεύσεως,

Τηλ: 2752028193, Fax: 2752097923

E-mail : mail@3dim-nafpl.arg.sch.gr

Ιστοσελίδα: 3dim-nafpl.arg.sch.gr



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων