Ανακοίνωση γονέων – Έκτακτα μέτρα λόγω κορονοϊού

Αγαπητοί γονείς,

Όλοι και όλες γνωρίζετε για την επαναλειτουργία των Σχολείων. Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου το σχολείο μας ανοίγει και πάλι  διάπλατα τις αγκαλιές του και τις πόρτες του για να  δεχτούμε  τους αγαπημένους μας μαθητές  ως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Προς αποφυγή συγχρωτισμού έχουν δημιουργηθεί για κάθε τμήμα τάξης δύο υποτμήματα, για τη σύνθεση των οποίων θα ενημερωθείτε από τους δασκάλους/ες των τάξεων.

Τα υποτμήματα με το νούμερο 1 την πρώτη εβδομάδα θα λειτουργήσουν Δευτέρα- Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ τα υποτμήματα με το νούμερο 2 θα λειτουργήσουν Τρίτη και Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα τα υποτμήματα με το νούμερο 2 θα λειτουργήσουν Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή, ενώ τα υποτμήματα με το νούμερο 1 Τρίτη και Πέμπτη και ούτω καθ΄ εξής για τις άλλες δύο εβδομάδες .

 Για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του σχολείου μας αυτές τις ημέρες παρακαλούμε για την τήρηση των παρακάτω:

  • Η  πρωινή προσέλευση όλων των μαθητών στις 8:00 έως 8:15 στην εξώπορτα επί της της οδού Πίνδου.
  • Οι γονείς θα αφήνουν το παιδί στην πόρτα, όπου θα παρευρίσκονται οι εφημερεύοντες και θα απομακρύνονται αμέσως, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
  • Στη συνέχεια το παιδί θα κατευθύνεται προς την τάξη, όπου θα το περιμένει ο/η εκπαιδευτικός.
  • Τα διαλείμματα θα γίνονται  σε συγκεκριμένους χώρους για κάθε υποτμήμα με την αυστηρή επιτήρηση των εκπαιδευτικών, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των παιδιών.
  • Τις εξωτερικές βρύσες απαγορεύεται να τις προσεγγίζουν τα παιδιά.
  • Όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν φέρει νερό από το σπίτι τους (ένα ή δύο μπουκάλια). Επίσης να έχουν φέρει και φαγητό μαζί τους, γιατί δεν θα λειτουργεί το κυλικείο.
  • Η αποχώρηση όλων των παιδιών στις 13:15 θα γίνεται από την εξώπορτα του σχολείου επί της οδού Πίνδου. 
  • Το Ολοήμερο και η Πρωινή Ζώνη δεν θα λειτουργήσουν σύμφωνα με εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  • Παρακαλούμε τους γονείς για την έγκαιρη παραλαβή των παιδιών και την τήρηση των απαραίτητων μεταξύ τους αποστάσεων προς αποφυγή συγχρωτισμού σύμφωνα με τις εξής οδηγίες: Στις 13:10 θα βρίσκονται στην εξώπορτα οι γονείς των Α΄ και Β΄ τάξεων. Αριστερά οι γονείς της Α΄τάξης και δεξιά οι γονείς της Β΄τάξης.
  • Οι γονείς των άλλων τάξεων θα περιμένουν απέναντι από την εξώπορτα του σχολείου, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
  • Μόλις αποχωρήσουν οι μαθητές/τριες των Α΄ και Β΄ τάξεων, θα προσέλθουν στην εξώπορτα οι γονείς των Γ΄ και Δ΄ τάξεων. Αριστερά οι γονείς της Γ΄ τάξης και δεξιά οι γονείς της Δ΄τάξης με τήρηση των αναγκαίων  αποστάσεων.
  • Τέλος μόλις αποχωρήσουν οι μαθητές/τριες των Γ΄ και Δ΄ τάξεων, θα προσέλθουν στην εξώπορτα οι γονείς των Ε΄ και Στ΄ τάξεων. Αριστερά οι γονείς της Ε΄ τάξης και δεξιά της Στ΄ τάξης. 
  • Η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών μας είναι πρωταρχικό μέλημα όλων μας.
  • Έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα και απαραίτητα μέτρα για τον σκοπό αυτό.
  • Η καθαριότητα  έχει τεθεί  σε προτεραιότητα για αυτό  θα καθαρίζονται και θα απολυμαίνονται  οι αίθουσες και όλοι οι χώροι του σχολείου  δύο φορές κατά τη διάρκεια λειτουργίας του και ακόμα μια φορά με τη λήξη του ωρολογίου προγράμματος.
  • Το σχολείο έχει εφοδιαστεί από την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου μας με απολυμαντικά χεριών για τη συχνή απολύμανση των χεριών των μαθητών.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι οι προσδοκίες μας για την επιστροφή σε μια κανονικότητα, προς όφελος των παιδιών μας, απαιτεί  συντονισμένες ενέργειες , ειδικούς χειρισμούς, συνεργασία σχολείου και οικογένειας.

Στο Σχολείο μας κάθε Δευτέρα θα είναι κοντά μας η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός για να στηρίξουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, εάν χρειαστεί.

Σας ευχαριστούμε πολύ για τη μέχρι τώρα συνεργασίας μας.

Είμαστε βέβαιοι για τη συνέχεια της αγαστής συνεργασίας μας, σας ευχόμαστε να έχετε υγεία και δύναμη!

 

Για  οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο στο τηλέφωνο 2104825966.

 

Καλή επάνοδο των μαθητών μας στο αγαπημένο μας σχολείο!

 

Η   Διευθύντρια

Οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *