Ενημερωτική διάλεξη-παρουσίαση μέσω διαδικτύου για γονείς των μαθητών/τριών Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας σε συνεργασία με το EUROPE DIRECT του Δήμου Ναυπλιέων και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου  του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας διοργανώνουν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 6:00΄ μ.μ. ενημερωτική διάλεξη-παρουσίαση μέσω διαδικτύου (webinar) για γονείς της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου (internet) από τα παιδιά.

Η ενημέρωση αφορά σε γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών Τετάρτης (Δ΄),  Πέμπτης (Ε΄) και Έκτης (Στ΄) Δημοτικού και θα αναλυθούν επίκαιρα θέματα όπως η προστασία των παιδιών από την υπερβολική ενασχόληση, η χρήση των κοινωνικών δικτύων και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, οι κίνδυνοι που απορρέουν από την ενασχόληση με το online gaming, το πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε γονικό έλεγχο στις συσκευές που χρησιμοποιεί το παιδί, η ενεργοποίηση της λειτουργίας περιορισμένης πρόσβασης στο YouTube κ.α.

Όποιος γονέας ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ενημερωτική διάλεξη-παρουσίαση (webinar) θα πρέπει να συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα https://saferinternet4kids.gr/webinars-all/webinar-25-nov-2020/ και τις επόμενες ημέρες θα σταλεί στην προσωπική του διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e mail) o σύνδεσμος της τηλεδιάσκεψης. Ακολουθείται η συγκεκριμένη διαδικασία προκειμένου να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων.

Για την καλύτερη οργάνωση της ενημερωτικής διάλεξης-παρουσίασης μέσω διαδικτύου (webinar) μπορείτε να υποβάλλετε εκ των προτέρων τυχόν ερωτήσεις ή θέματα στα οποία θα θέλατε να αναφερθούν οι ομιλητές στην παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/document/d/1GrQYxTQe09tNTuPMghSKTlV3orlI3fScZlF1zfPF6sQ/edit?usp=sharing