Ενημέρωση Γονέων/Κηδεμόνων

Σας ενημερώνουμε ότι το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας, έχει παραλάβει τρεις (3) υπολογιστές ταμπλέτα (Tablet) από το Υπουργείο Παιδείας για «Προσωρινή» διάθεση με σκοπό την υποβοήθηση της εκπαιδευτικής διαδικασία «Εξ αποστάσεως εκπαίδευση» που λειτουργεί την παρούσα χρονική περίοδο λόγω επιβολής μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας (covid-19).

Οι ηλεκτρονικές συσκευές θα διατεθούν σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στις εγκύκλιους του ΥΠΑΙΘ, με κριτήρια :

α)    Κοινωνικά και άλλα

β)    Χαμηλό εισόδημα

γ)    Κατάσταση ανεργίας γονέων/κηδεμόνων

δ)    Η ιδιότητα μέλους μονογονεϊκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας

ε)    Η ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τις εντολές διάθεσης του ΥΠΑΙΘ, οι ηλεκτρονικές συσκευές, αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού Δημοσίου (Σχολικής Μονάδας) και η  διαχείρισή τους γίνεται σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει την κρατική περιουσία.

Η διάθεση των ηλεκτρονικών συσκευών γίνεται αποκλειστικά για τη χρονική περίοδο εφαρμογής της «εξ αποστάσεως εκπαίδευσης». Οι γονείς/κηδεμόνες που θα παραλάβουν τις ηλεκτρονικές συσκευές, θα υπογράψουν Υπεύθυνη Δήλωση (Υπόδειγμα του ΥΠΑΙΘ) σύμφωνα με την οποία δηλώνεται ότι υποχρεούνται να διαχειριστούν την συσκευή αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς και με την επιστροφή της, σε περίπτωση διαπίστωσης καταστροφής, βλάβης ή ολικής απώλειας, θα καταβάλουν την αντίστοιχη οικονομική αποζημίωση στις Οικονομικές Κρατικές υπηρεσίες.

 

Κατόπιν αυτών παρακαλούμε, οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίσουν μέχρι την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου  2020, τις αιτήσεις τους συνοδευόμενες από τα παρακάτω πιστοποιητικά:

α)    Αντίγραφο εκκαθαριστικού ΔΟΥ 2020 (Ε1)

β)    Πιστοποιητικό από αρμόδια υπηρεσία κατάστασης ανεργίας

γ)    Βεβαίωση Οικογενειακής κατάστασης που να επιβεβαιώνει την ιδιότητα μονογονεϊκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας.

δ)    Βεβαίωση ή άλλο έγγραφο που πιστοποιεί την ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης

ε)    Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που υποστηρίζει την αίτηση προσωρινής διάθεσης

Η διαχείριση των στοιχείων που θα προσκομισθούν με τις αιτήσεις, υπόκειται στην εφαρμογή των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

 



Λήψη αρχείου