3ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας

Ιστολόγιο 3ου Δημοτικού Σχολείου Κυπαρισσίας

“Περιπλάνηση στον σχολικό χωροχρόνο: Όταν ο παππούς & η γιαγιά ήταν μαθητές”

Απρ 202419

Την Παρασκευή 19 Απριλίου τα παιδιά της Ε’ τάξης του σχολείου μας έκαναν ένα ταξίδι στον χρόνο. Με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία υποδέχτηκαν την εκπαιδευτικό κ. Τσολοπούλου Βασιλική και τη μουσειοσκευή της, με θέμα “Περιπλάνηση στον σχολικό χωροχρόνο: Όταν ο παππούς & η γιαγιά ήταν μαθητές”. Η κ. Τσολοπούλου μοιράστηκε μαζί μας τους χειροποίητους θησαυρούς της μουσειοσκευής της, την οποία έχει επιμεληθεί η ίδια με ιδιαίτερο κόπο και μεράκι και την οποία έχει δωρίσει στο Μουσείο Εκπαίδευσης “Χρίστος Τσολάκης” στη Βέροια.

Και τι δεν κάναμε! Τα παιδιά μελέτησαν παλιές φωτογραφίες από σχολικές τάξεις, ζωγράφισαν τον μαθητή του τότε και του τώρα, διάβασαν άρθρα εφημερίδων της τότε εποχής για την κατάργηση της σχολικής ποδιάς, έκαναν debate συζητώντας τα υπέρ και τα κατά των σχολικών ποδιών, φόρεσαν τα ίδια ποδιά,  χρησιμοποίησαν παλιές γραφικές ύλες (πινακάκι με σφουγγάρι, πινακάκι από φυσικό κερί μέλισσας με γραφίδα, πένα και μελανοδοχείο), έπαιξαν με παραδοσιακά παιχνίδια (ξύλινη σβούρα, βόλους), περιεργάστηκαν από κοντά έναν μικρό αργαλειό και ένα αριθμητήριο, παρατήρησαν παλιά τετράδια, ελέγχους και ενδεικτικά, ωρολόγια προγράμματα και άλλα πολλά.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Τσολοπούλου για την επίσκεψή της στο σχολείο μας και θα την περιμένουμε ξανά στο μέλλον για να δούμε ακόμα περισσότερες από τις εκπλήξεις που κρύβει η μουσειοσκευή της.

 

μουσειοσκευή 1 μουσειοσκευή 2 μουσειοσκευή 3 μουσειοσκευή 4 μουσειοσκευή 5 μουσειοσκευή 6 μουσειοσκευή 7 μουσειοσκευή 8 μουσειοσκευή 9 μουσειοσκευή 10

από κάτω από: Δράσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο “Περιπλάνηση στον σχολικό χωροχρόνο: Όταν ο παππούς & η γιαγιά ήταν μαθητές”    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων