Λειτουργία του σχολείου μας από Τρίτη 15/9/2020 έως και Παρασκευή 18/9/2020

14 Σεπτεμβρίου 2020 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αγαπητοί γονείς.

Για την εύρυθμη και κυρίως την ασφαλή λειτουργία του σχολείου μας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τους κανόνες που θα πρέπει να εφαρμόζονται και οι οποίοι είναι σύμφωνοι με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υπουργείου Παιδείας.

  1. Κατά την πρωινή άφιξη των μαθητών στο σχολείο οι συνοδοί τους δεν επιτρέπεται να συνωστίζονται στην εξωτερική πόρτα του σχολείου. Αντίθετα, θα πρέπει να τηρούν την απόσταση ασφαλείας(1,5 μέτρο). To ίδιο θα πρέπει να γίνεται και κατά την αποχώρηση των μαθητών.
  2. Οι μαθητές θα εισέρχονται το πρωί στο σχολείο φορώντας τη μάσκα τους, από 8:00 – 8:15 π.μ. ένας ένας, και θα πηγαίνουν κατευθείαν στην τάξη τους, όπου θα τους υποδέχονται οι εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα την 1η διδακτική ώρα. Δεν θα γίνεται η καθιερωμένη συγκέντρωση για προσευχή στο προαύλιο.
  3. Οι μαθητές θα ανεβαίνουν και θα κατεβαίνουν τις σκάλες ένας ένας, τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων θα οδηγούνται και θα παραμένουν στον συγκεκριμένο χώρο του προαυλίου, που έχει οριστεί για κάθε τμήμα, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας χωρίς να παίζουν ομαδικά παιχνίδια που προϋποθέτουν την εγγύτητα. 
  4. Τα παράθυρα των τάξεων θα είναι πάντα ανοιχτά για τον καλό αερισμό των αιθουσών. Οι μαθητές πρέπει να έχουν στην τσάντα τους τα προσωπικά τους αντικείμενα (μολύβια, γόμα, ξύστρα, ξυλομπογιές κ.λπ.), τα οποία όμως δεν θα πρέπει να ανταλλάσσουν. 
  5. Κατά την ώρα του μαθήματος δεν θα ανταλλάσσονται ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μαρκαδόροι, εκτυπωμένα φύλλα εργασίας, τετράδια ή βιβλία. Η διόρθωση των εργασιών θα γίνεται από τον ίδιο τον μαθητή από τον πίνακα. 
  6. Το κυλικείο θα λειτουργήσει σύμφωνα με τις οδηγίες της από 3.9.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, εφαρμόζοντας σχολαστικά τους γενικούς κανόνες καθαριότητας, απολύμανσης χώρων και ατομικής υγιεινής. Οι μαθητές πρέπει να τηρούν αποστάσεις ενάμιση (1,5) μέτρου κατά την αναμονή για εξυπηρέτηση από το κυλικείο (υπάρχει σήμανση στο έδαφος και αντισηπτικό διάλυμα χεριών δίπλα στο ταμείο, για τους μαθητές).
  7. Όλοι οι μαθητές πρέπει να έχουν το ατομικό τους μπουκάλι με νερό. Δεν επιτρέπεται να μοιράζονται το φαγητό τους με τους συμμαθητές τους. Επίσης, απαγορεύεται να πίνουν νερό απευθείας από τις βρύσες που βρίσκονται στο χώρο του σχολείου.
  8. Μέχρι την τοποθέτηση όλων των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, το ολοήμερο σχολείο δεν θα λειτουργήσει την πρώτη εβδομάδα και οι μαθητές θα σχολάνε ως εξής: Η Α΄τάξη στις 11:30 και οι υπόλοιπες στις 12:25. Για την πλήρη λειτουργία του από τη Δευτέρα 21/9 θα ενημερωθείτε με νέα μας ανακοίνωση.

Η τήρηση των παραπάνω οδηγιών είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου και την προστασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Γονείς & Κηδεμόνες ,Εκπαιδευτικοί ,Νέα-Ανακοινώσεις .

Αφήστε μια απάντηση


Kατηγορίες

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο καιρός στο Μαρούτσειο

Δείτε στοιχεία από τον μετεωρολογικό σταθμό του σχολείου μας: ΕΔΩ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση