Οι μαθητές της Γ΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας πήραν μέρος στο 4ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας το Σάββατο 10 Μαΐου.
Οι μαθητές της Γ΄τάξης μαζί με τη δασκάλα τους Μαρία Κύρου πήραν μέρος με θέμα : «Ωκεανοί & Θάλασσες». Έτσι ανέλαβαν να σώσουν τις θάλασσες και τους ωκεανούς προγραμματίζοντας ένα ρομπότ που καθάριζει το βυθό απομακρύνοντας τα σκουπίδια! Τα μικροί μας επιστήμονες συνεργάστηκαν για να κατασκευάσουν αλλά και να παρουσιάσουν τη ρομποτική δράση τους στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας!
Βραβεύτηκαν για τη συνεργασία τους!
Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης παρουσίασαν στους επισκέπτες του Φεστιβάλ και στην επιτροπή μια “έξυπνη” φάρμα στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας!
Με τον εκπαιδευτικό της πληροφορικής κ. Παναγιώτη Γκούζο κατασκεύασαν ένα σύστημα ποτίσματος του θερμοκηπίου με αισθητήρα ανίχνευσης της υγρασίας, ώστε να μη γίνεται αλόγιστη χρήση νερού!
Επίσης το αγροτόσπιτο της φάρμας διέθεται αισθητήρα ανίχνευσης των ζώων για να ενεργοποιείται η ρίψη τροφής αλλά και αισθητήρα της υγρασίας με τον οποίο γινόταν έλεγχος της στάθμης της ποσότητας νερού για το πότισμα του εδάφους και των ζώων!
Η φάρμα τους δεν ήταν μόνο “έξυπνη” αλλά συνέβαλε και στην αειφορία. Η ανταμοιβή ήταν το βραβείο σε αυτή την κατηγορία!
Copyright © 2025 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.










