Υπενθύμιση για την προθεσμία αιτήσεων εγγραφών στην Α τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το έτος 2025-2026.

Αγαπητοί γονείς / κηδεμόνες,
Σας ενημερώνουμε ότι η 31η Μαρτίου 2025 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων εγγραφών στην Α τάξη του Δημοτικού Σχολείου, συνεπώς θα πρέπει να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωσή τους.
Εκ της Διεύθυνσης του Σχολείου

Υποστήριξη του έργου των Γιατρών Χωρίς Σύνορα από το τμήμα Γ1

Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, στην ενότητα Ευ Ζειν, το Ανθρώπινο Σώμα, με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού Φωτεινής Σπανού, οι μαθητές, ενημερώθηκαν για το πολύτιμο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, (MSF Médécins Sans Frontières), ανά τον κόσμο και συγκέντρωσαν ένα σεβαστό ποσό, ως δωρεά, για την ενίσχυση του έργου τους. Την εν λόγω πρωτοβουλία, στήριξε εγκάρδια και η δασκάλα του τμήματος, Διαμάντη Λαμπρινή. Μπράβο και πάλι στα παιδιά, αλλά και στις οικογένειές τους που στηρίζουν ανάλογες ενέργειες!

Ευχαριστήρια επιστολή των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Médécins Sans Frontières, προς το τμήμα Γ1 του Σχολείου και τους εκπαιδευτικούς, Φωτεινή Σπανού (καθηγήτρια γαλλικών) και Λαμπρινή Διαμάντη (Δασκάλα), για την πρωτοβουλία τους να ενισχύσουν το έργο του Οργανισμού με μία δωρεά!

G1

Εργαστήριο Δεξιοτήτων του τμήματος ΣΤ2

Με αφορμή τον εορτασμό της Υπαπαντής (La Chandeleur), ο οποίος συνδυάζεται γαστρονομικά, με την γιορτή της Κρέπας, το τμήμα ΣΤ2, του σχολείου, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Γαλλικών, κ.Φωτεινής Σπανού, υλοποίησε μία όμορφη βιωματιμή δράση, ετοιμάζοντας κρέπες αλά γαλλικά, στην τάξη! Έμαθαν για την ιστορία και την καταγωγή της. Διάβασαν τη συνταγή. Μοιράστηκαν τα υλικά. Έστρωσαν τραπέζι. Έφτιαξαν και γεύτηκαν γλυκές κρεπούλες, με σοκολάτα, γαλλικά πτιμπέρ και φρούτα. Μπράβο στα παιδιά, που υποστήριξαν και έφεραν εις πέρας με επιτυχία, την εν λόγω δράση!

K1

K2

K3

K4

K5

Επίσκεψη του Γ1 τμήματος στον ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας

Στα πλαίσια του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, και της εξοικείωσης με την έννοια της Παγκόσμιας και Τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, οι μαθητές του τμήματος Γ1 του σχολείου, με τη συνοδεία της υπεύθυνης καθηγήτριας, κ.Φωτεινής Σπανού και της δασκάλας Δήμητρας Ξενόφου, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη, στον ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας. Ευχαριστούμε θερμά τους Πατέρες, Βελησσάριο και Χρήστο, για την άψογη φιλοξενία και την κατατοπιστική ξενάγηση στον ιερό Ναό. Οι μικροί μαθητές, μετά την παρουσίαση της ιστορίας θεμελίωσης του Ιερού Ναού, έθεσαν τις ερωτήσεις τους, οι οποίες απαντήθηκαν με περισσή υπομονή. Παρουσίασαν δε με τη σειρά τους, την ιστορία θεμελίωσης της Παναγίας των Παρισίων, με αφορμή τα θυρανοίξιά της, τον Δεκέμβριο του 2024, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Απριλίου του 2019.

Ε1Ε3