Διαδικτυακό μάθημα στα πλαίσια του Erasmus+ Project “Change your lifestyle!”

LogoIKY 1

Erasmus+ Project “Change your lifestyle!”:

Διαδικτυακό μάθημα: «Συμβουλές για να παραμείνουμε υγιείς σε συνθήκες καραντίνας»

3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, 23.02.2021

Καθώς τα μέτρα φυσικής αποστασιοποίησης λόγω COVID-19 στο πρόγραμμα Erasmus+ συνεχίζονται, εξακολουθούμε κι εμείς στο ευρωπαϊκό μας project «Change your lifestyle!» (κωδ: 2019-1-RO01-KA229-063230_4), να προγραμματίζουμε και να υλοποιούμε εξ΄ αποστάσεως μαθήματα, εκ περιτροπής οι εταίροι, με τη συμμετοχή 1-2 εκπαιδευτικών και 2-4 μαθητών από κάθε συμμετέχουσα χώρα/ίδρυμα (Ρουμανία/Suceava, Ισπανία/Valencia, Τουρκία/Kocaeli, Σλοβενία​​/Sezana, Ελλάδα/ Διόνυσος).

Το θέμα του πρόσφατου διαδικτυακού μαθήματος στις 23.02.2021  μέσω της πλατφόρμας zoom ήταν «Συμβουλές διατροφής και σωματικής δραστηριότητας για να παραμείνουμε υγιείς σε συνθήκες καραντίνας». Την οργάνωση και παρουσίαση του εν λόγω μαθήματος είχε αναλάβει η εκπαιδευτική ομάδα του 3ου Δημ. Σχολείου Διονύσου. Στόχος του μαθήματος ήταν η παροχή προτάσεων και συμβουλών για τη διατήρηση της υγείας μας σε  περιόδους περιορισμού στο σπίτι.

Μετά από ένα μήνυμα καλωσορίσματος από τη συντονίστρια του μαθήματος Δρ. Μ. Παρδάλη και έναν σύντομο χαιρετισμό από τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου του 5ου ΠΕΚΕΣ Αττικής Δρ. Β. Παπαδοπούλου, παρακολουθήσαμε μια ταινία animation που δημιούργησε ο δάσκαλος μουσικής, διευθυντής και παραγωγός Οδυσσέας Σαγρέδος, με γενικές συμβουλές υγείας σε περιόδους απομόνωσης και καραντίνας (https://www.youtube.com/watch?v=eEDI5SqqZfM). Το βίντεο συνοδεύτηκε από μια σύνοψη power point, από τον υπεύθυνο υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ στο Σχολείο μας, δ/ντή Δρ. Αντ. Χριστόδουλο. Το μάθημα συνεχίστηκε με τους μαθητές να απαντούν σε διαδραστικές ερωτήσεις και ασκήσεις με χρήση της εφαρμογής «wordwall.net». Ακολούθησε ένα σύντομο βίντεο που δημιούργησε ο μαθητής μας Κων/νος Λ., με προτάσεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό.

Στη συνέχεια, ο εκπ/κός Φυσικής Αγωγής του Σχολείου Δρ. Β. Ανδριανόπουλος παρουσίασε συμβουλές σωματικής άσκησης και πραγματοποιήθηκαν δύο επιπλέον διαδραστικές δραστηριότητες από τους μαθητές. Στο τέλος της παρουσίασης, οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν σε 6 ξεχωριστές εικονικές αίθουσες. Σε κάθε εικονικό δωμάτιο οι συμμετέχοντες (τουλάχιστον δύο μαθητές διαφορετικών σχολείων κι ένας εκπαιδευτικός) είχαν λίγα λεπτά στη διάθεσή τους για να συζητήσουν ως ομάδα και να προτείνουν 1-2 ασκήσεις για προπόνηση στο σπίτι. Αμέσως μετά, οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στην κύρια αίθουσα για να παρουσιάσουν την πρόταση της ομάδας τους.

Η συνεδρία τελείωσε με μια συζήτηση στην ολομέλεια, βασικό συμπέρασμα της οποίας ήταν πως η ισορροπημένη διατροφή και η τακτική σωματική δραστηριότητα μπορούν να αποτρέψουν πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της καραντίνας λόγω του Covid-19 στη σωματική και ψυχική μας υγεία. Η συστηματική σωματική άσκηση στο σπίτι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συμβάλλει στη διατήρηση της φυσικής μας κατάστασης, βοηθά στη διατήρηση της καθημερινής μας ρουτίνας και επίσης συνιστά έναν τρόπο να μείνουμε σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μειώνοντας τον κίνδυνο κατάθλιψης και επιφέροντας θετικά συναισθήματα. Αυτή η περίοδος εγκλεισμού και απομόνωσης είναι αναμφίβολα μια δύσκολη, αν και προσωρινή, περίοδος για όλους. Ωστόσο, δεν παύει να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Επομένως, πρέπει να αλλάξουμε και να προσαρμόσουμε τον τρόπο ζωής μας έτσι, ώστε να κάνουμε την κάθε μέρα αξιόλογη και να αξιοποιούμε στο έπακρο κάθε στιγμή.

Το σχέδιο “Change your Lifestyle!” συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το περιεχόμενο της παρούσας ανάρτησης είναι αποκλειστική ευθύνη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου ως δικαιούχου και ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε η Εθνική Μονάδα Συντονισμού Erasmus+ ΙΚΥ είναι υπεύθυνες για τη χρήση που μπορεί να γίνει των πληροφοριών που αναφέρονται.

#ErasmusPlusIKY, #ErasmusPlusGreece, #ErasmusPlus, #ΣυνεχίζουμεErasmus

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *