Δράσεις Α΄ και Β΄ τάξης

Σχολείο παιχνιδιού: Τον Ιανουάριο η Α’ και Β’ τάξη επισκέφτηκαν το Σχολείο Παιχνιδιού στην περιοχή του Ψυρρή, έναν χώρο με κύριο σκοπό τη δημιουργική έκφραση μέσω των τεχνών με το θεατρικό παιχνίδι ως εμψυχωτική διαδικασία.

Τα πρωτάκια μας παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Παίζοντας και θεατροποιώντας παλιά ομαδικά παιχνίδια”, ενώ τα δευτεράκια μας το πρόγραμμα “Απόπειρες προσέγγισης του άλλου-Εγώ -Εσύ -Εμείς”.

Τα παιδιά βιωματικά και με ευχάριστο τρόπο ήρθαν σε επαφή με έννοιες σημαντικές για τη ζωή τους, όπως η ομαδικότητα και η αποδοχή του διαφορετικού.

Μέγαρο Μουσικής ,”Το σπίτι του Καραγκιόζη”. Τον Φεβρουάριο η Α’ και Β’ τάξη επισκέφτηκαν το Μέγαρο Μουσικής, όπου περιηγήθηκαν στο σπίτι του Καραγκιόζη και στη συνέχεια παρακολούθησαν την παράσταση “Ο Καραγκιόζης μαέστρος”. Την παράσταση πλαισίωναν μουσικοί με παραδοσιακά όργανα και  ακολούθησε συζήτηση και δράσεις με τα παιδιά και τον ίδιο τον Καραγκιοζοπαίχτη. Τα παιδιά αποχώρησαν ενθουσιασμένα και γεμάτα όμορφες εμπειρίες!

Δημοτική Βιβλιοθήκη. Με αφορμή την ημέρα παιδικού βιβλίου (2 Απριλίου) οι Α και Β τάξεις του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη Δημοτική βιβλιοθήκη του Δήμου Διονύσου. Οι μαθητές μας, αφού παρακολούθησαν με προσοχή την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης και ταξίδεψαν παρέα με το βιβλίο που τους διάβασε, ανέλαβαν ενεργό ρόλο, καθώς διεύρυναν τους ορίζοντές τους αναζητώντας μόνοι τους τη γνώση με μοναδικό σκοπό να καλύψουν τις πληροφοριακές τους ανάγκες. Ας μην ξεχνάμε ότι η βιβλιοθήκη είναι ένα «φυσικό» περιβάλλον που ενθαρρύνει τους μαθητές για ανεξάρτητη έρευνα και ανακάλυψη…

Κατηγορίες: ΕΚπαιδευτικές. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.