Ευχές για τη νέα χρονιά!

Μια δύσκολη χρονιά τελειώνει σε λίγο. Για τους περισσότερους από εμάς τα προβλήματα και οι δυσκολίες ήταν πιο έντονα από ποτέ. Η εμφάνιση και η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του Covid-19 έφερε -σχεδόν βίαια- πρωτόγνωρες αλλαγές στην καθημερινότητά μας και κληθήκαμε όλοι και όλες να προσαρμοστούμε και να λειτουργήσουμε υπό τις νέες, ιδιαίτερα δύσκολες και συνεχώς μεταβαλλόμενες. Η φυσική/σωματική απομόνωση που επήλθε στη ζωή μας ως προληπτικό μέτρο για να παραμείνουμε υγιείς, μας έκανε  να συνειδητοποιήσουμε πόσο άρρηκτα συνδεδεμένοι είμαστε μεταξύ μας ως μονάδες και ως ολότητα με τον κόσμο.

Ενωμένοι, με κοινή πυξίδα τις αξίες μας μπορούμε να αντέξουμε την σωματική αποστασιοποίηση που επιβάλλουν οι συνθήκες. Αξίες όπως η σύνδεση, η φροντίδα, η συμπόνια, η υπευθυνότητα, η αλληλεγγύη,  είναι σημαντικές στη διατήρηση και ενίσχυση της σημασίας της κοινωνικής σύνδεσης και του κοινού σκοπού. Για μας τους εκπαιδευτικούς, βασικός κοινός σκοπός στις δεδομένες συνθήκες είναι να διατηρήσουμε την ψυχική μας ανθεκτικότητα, να παραμείνουμε συνδεδεμένοι όσο περισσότερο γίνεται με τους μαθητές μας και να τους προσφέρουμε τα μέγιστα, γνωστικά, κοινωνικά, ψυχοσυναισθηματικά, με την ελπίδα να επιστρέψουμε το συντομότερο στα αγαπημένο μας σχολεία και στην αναντικατάστατη δια ζώσης διδασκαλία.

Προσαρμοζόμαστε, προστατευόμαστε, «Αλλάζουμε τρόπο ζωής», προχωράμε!

Σας καλούμε να  μοιραστείτε μαζί μας τις ευχές σας για  τη νέα χρονιά, στολίζοντας το ξεχωριστό δέντρο που ζωγράφισε  ο μικρός μαθητής μας Οδυσσέας με έναν διαφορετικό τρόπο, με μηνύματα ενδυνάμωσης, αισιοδοξίας, γενναιοδωρίας, ευγνωμοσύνης, αλληλοϋποστήριξης, μεταδίδοντας το μήνυμα πως κάποιες αξίες παραμένουν σταθερές ακόμη και σε δύσκολες περιόδους της ζωής μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Μοιραστείτε τις  ευχές  σας για  τη νέα χρονιά στο

https://padlet.com/axristod/1m8bdpzrzy803iup

Ευχές για να είμαστε όλοι καλά και

για περισσότερες χαρούμενες στιγμές στη ζωή μας

τη νέα χρονιά, που σε λίγες μέρες ξεκινά!

ΚΑΛΗ  ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Κατηγορίες: Καινοτόμες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Ένα σχόλιο στο Ευχές για τη νέα χρονιά!

  1. Ο/Η Γωγώ Μπιτάκου λέει:

    Καλή χρονιά με αγάπη και υγεία αλλά και γεμάτη τέτοιες δημιουργίες που μας δίνουν ελπίδα ,δύναμη και αισιοδοξία!

Τα σχόλια έχουν κλείσει.