Ενημέρωση για το πρόγραμμα Erasmus+

Το σχολείο μας επιλέχτηκε φέτος, ανάμεσα σε άλλα σχολεία, να συμμετάσχει σε διετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus +. Το πρόγραμμα έχει τίτλο Change your Life Style  και συμμετέχουν σχολεία από τη Ρουμανία, τη Σλοβενία, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ισπανία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επιμορφωτικές και παιδαγωγικές δράσεις ανάμεσα σε μαθητές/ήτριες και εκπαιδευτικούς, με σκοπό την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, του οποίου η εφαρμογή ξεκινά την παρούσα σχολική χρονιά, θα πραγματοποιηθούν και κάποιες επισκέψεις μιας μικρής ομάδας μαθητών/τριών της ΣΤ’ τάξης στα συνεργαζόμενα σχολεία, με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών και τη συμμετοχή σε κοινές δράσεις, οι οποίες  στη συνέχεια θα διαχυθούν σε όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Οι έξι (06) μαθητές/ήτριες που θα επιλεγούν θα συνοδεύονται από εκπαιδευτικούς και η φιλοξενία θα πραγματοποιηθεί σε σπίτια μαθητών, τα οποία θα επιλέξουν οι αρμόδιοι φορείς της χώρας που θα φιλοξενήσει.

Η πρώτη επίσκεψη μαθητών/τριών θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου του 2019 στη Σλοβενία. Το Σάββατο 5-10-19, στις 18.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για τους γονείς της ΣΤ’ τάξης στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου.

Κατηγορίες: Καινοτόμες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.