Δράσεις Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019

Την Παρασκευή 27-09-2019 γιορτάσαμε την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019, αλλά και με το Eυρωπαϊκό Project Erasmus+ που υλοποιεί το Σχολείο μας με τίτλο “Change your Lifestyle!” Κεντρικός στόχος της ημέρας ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου και η ενημέρωσή τους για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης, σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με απώτερο στόχο την απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση-Αγαπώ την Υγεία μου», το Σχολείο μας για 3 1/2 ώρες (9:00 έως 12:25) μεταμορφώθηκε σε έναν χώρο άθλησης/άσκησης, παιχνιδιού και ενημέρωσης σε θέματα που σχετίζονται με τη φυσική δραστηριότητα και έναν εν γένει υγιεινό τρόπο ζωής.

Μαζί μας στις δράσεις ήταν ο Χρυσός Ολυμπιονίκης των Συγχρονισμένων Καταδύσεων από βατήρα 3 μ. κ. Ν. Σιρανίδης, 3 προπονητές Κλασσικού Αθλητισμού,  2 προπονητές της Τοξοβολίας και 2 αθλήτριες του Tae Kwon Do. Οι μαθητές/ήτριες είχαν την ευκαιρία να αθληθούν, να γνωρίσουν τα αγωνίσματα του Στίβου, να έρθουν σε επαφή με την Τοξοβολία και το Tae Kwon Do, να βιώσουν την εμπειρία συμμετοχής σε ένα παραολυμπιακό άθλημα (Γκόλμπολ) και να συζητήσουν με τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του 2004 κ. Σιρανίδη. Παράλληλα, η ημέρα έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν και καλλιτεχνικά, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους στις εικαστικές δημιουργίες!

Ευχαριστούμε θερμά τους προπονητές και αθλητές που συνέβαλαν στην υλοποίηση των δράσεων κι έδωσαν την ευκαιρία στους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας να γνωρίσουν τα οφέλη της άσκησης και την αξία της συμμετοχής, να βιώσουν νέες εμπειρίες και να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργασίας και ομαδικότητας, μέσα από το παιχνίδι.

Κατηγορίες: Καινοτόμες. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.