3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Φιλοξενείται στο Blogs.sch.gr

Γνωριμία με Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα

Απρ 20194

Στις 2 και 3 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες δράσεις Αθλητικής Παιδείας-Προαγωγής της Υγείας που προγραμμάτισε το Σχολείο μας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, οι οποίες περιλάμβαναν επαφή και γνωριμία με Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά Αθλήματα. Συγκεκριμένα:

Την Τρίτη 2/04 οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου ενημερώθηκαν για τα αθλήματα της Ιστιοπλοΐας και της Σκοποβολής. Η Ελληνίδα Ιστιοπλόος Άννα Αγραφιώτη μίλησε στα παιδιά για την Ιστιοπλοΐα, για τη διαδρομή της ως αθλήτρια, καθώς και για τις αγωνιστικές της εμπειρίες, με κορυφαία στιγμή φυσικά τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όπου κατέλαβε την 33η θέση στην κατηγορία Laser Radial. Κατόπιν η Ελληνίδα αθλήτρια απάντησε με προθυμία στις αμέτρητες ερωτήσεις των μαθητών. Στη συνέχεια ο κ. Διονύσης Λιβέρης έκανε τη δική του παρουσίαση για το άθλημα της Σκοποβολής. Έδειξε στους μαθητές το αγωνιστικό αεροβόλο, τους στόχους του αγωνίσματος και έδωσε τεχνικές λεπτομέρειες για το αγώνισμα. Στο κλείσιμο της δράσης οι μαθητές διατύπωσαν ερωτήσεις και απορίες, τις οποίες έλυσε ο κ. Λιβέρης.

Την Τετάρτη 3/04, μαθητές, εκπαιδευτικοί και μέλη του ΣΓΚ του 3ου Δ. Σχ. Διονύσου, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Διονύσου κ. Παν. Τσούκας, υποδέχθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Διονύσου μέλη της Εθνικής Ομάδας του Goalball, προκειμένου οι μαθητές να γνωρίσουν το μοναδικό αυτό Παραολυμπιακό άθλημα και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα και την αναπηρία.

Παιδιά και εκπαιδευτικοί του 1ου και του 3ου Δημ. Σχ. Διονύσου ενημερώθηκαν για το Goalball από τον ομοσπονδιακό τεχνικό του αθλήματος κ. Αντ. Ανάστο. Είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την ιστορία του αθλήματος, το ξεκίνημα και την εξέλιξή του στην Ελλάδα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, αλλά και για τις πρόσφατες επιτυχίες των δύο Εθνικών Ομάδων (Ανδρών και Γυναικών). Προκειμένου τα 150 περίπου παιδιά των δύο σχολείων που βρίσκονταν στο χώρο να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα, τέσσερις αθλητές και μία αθλήτρια της Εθνικής Ομάδας συμμετείχαν σε αγώνα επίδειξης. Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές είχαν μια μοναδική βιωματική εμπειρία: δοκίμασαν να παίξουν γκόλμπολ οι ίδιοι, φορώντας μάσκες!

Οι μαθητές φωτογραφήθηκαν με την Εθνική Ομάδα και η εκδήλωση έκλεισε με απονομές αναμνηστικών στους αθλητές και στον προπονητή, από τον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας.

Για την σημαντική αυτή εκδήλωση, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους συνέβαλαν στην υλοποίησή της:

Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου για τη συνεργασία και τη αμέριστη βοήθεια.

Τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Παν. Τσούκα, που εξασφάλισε την μετακίνηση των αθλητών.

Τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Διονύσου κ. Αχ. Δελαγραμμάτικα, για την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου.

Την ενημερωτική ιστοσελίδα «Διόνυσος POST”, για την προβολή της εκδήλωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Πρόσφατα σχόλιαTop
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων