Συμμετοχή της Β2 τάξης στην EWWR 2023

Δραστηριότητες 2023-2024

Την εβδομάδα από 20 έως 24 Νοεμβρίου οι μαθητές της Β2 τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023) με την δράση “Ημερολόγιο Συσκευασιών και κατασκευή Χριστουγεννιάτικων στολιδιών από άχρηστες συσκευασίες”.

 Η EWWR είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή καμπάνια στο είδος, που ενθαρρύνει όλους τους Ευρωπαίους να πραγματοποιήσουν δράσεις ευαισθητοποίησης σχετικά με τη βιώσιμη διαχείριση των πόρων και των αποβλήτων. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης ήταν οι Συσκευασίες. Το σχολείο μας συμμετείχε για πρώτη φορά σε αυτή την πανευρωπαϊκή καμπάνια, με διοργανώτρια της δράσης την δασκάλα Γεωργία Κατσιμίχα.

 Κατά την διάρκεια της EWWR οι μαθητές, με την βοήθεια των γονέων τους, συμπλήρωσαν το “Ημερολόγιο Συσκευασιών” και συγκέντρωσαν όσες συσκευασίες θα χρειαζόντουσαν στο δεύτερο μέρος της δράσης για την κατασκευή Χριστουγεννιάτικης διακόσμησης. Πλαστικές και χάρτινες σακούλες, περιοδικά, ρολά από χαρτί, πλαστικά μπουκάλια και κεσεδάκια, καπάκια, κορδέλες, ήταν τα άχρηστα υλικά συσκευασίας έγιναν τέχνη στα χέρια των μαθητών.

IMG 1 IMG 2 IMG 3 IMG 4