Οδηγίες για τον αγιασμό και την πρώτη ημέρα λειτουργίας του σχολείου

Ανακοινώσεις

Προς τους Κ.Κ. Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας

Αγαπητοί Γονείς,
Σχετικά με τον αγιασμό της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου 2022, σας ενημερώνουμε για τα εξής:
• Το σχολείο θα ανοίξει στις 08:15πμ για να εισέλθουν μαθητές και γονείς από την κεντρική είσοδο της οδού Μαραθώνος και μόνο.
• Οι μαθητές δεν φέρουν τσάντες.
• Οι μαθητές θα σταθούν στο χώρο που αντιστοιχεί στο τμήμα τους που είναι σηματοδοτημένο σχετικά και θα εποπτεύονται από το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.
• Οι γονείς θα σταθούν πίσω από τους μαθητές, με την παράκληση να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους.
• Συνίσταται η χρήση προστατευτικής μάσκας.
• Οι γονείς των μαθητών της Α Τάξης μπορούν να είναι με τα παιδιά τους.
• Η τελετή του αγιασμού θα ξεκινήσει στις 08:30πμ.
• Στις 09:00πμ περίπου οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο.
• Οι μαθητές προσέρχονται και αποχωρούν με ευθύνη των γονέων.
• Οι μαθητές της Α Τάξης παραμένουν στο σχολείο με τους γονείς τους ώστε να γίνει η κατανομή τους στα τμήματα, να γνωρίσουν τις δασκάλες τους και να έχουν μια πρώτη επαφή με την αίθουσα διδασκαλίας τους.
• Οι γονείς της Α Τάξης, όσο οι μαθητές θα επισκέπτονται την αίθουσα διδασκαλίας τους, θα βρίσκονται στον χώρο του προαυλίου και θα ενημερώνονται από το Διευθυντή του Σχολείου. Με το τέλος της επίσκεψης θα παραλάβουν τα παιδιά από τις εκπαιδευτικούς και θα αποχωρήσουν στις 9:30πμ περίπου.
Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 το σχολείο δεν θα δεχτεί γονείς για τη διεκπεραίωση αιτημάτων, εκκρεμοτήτων ή επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς. Το σχολείο θα εξυπηρετεί τους γονείς καθημερινά, και όταν αυτό δεν είναι εφικτό τηλεφωνικά, από τις 08:30πμ έως τις 12:30μμ εκτός των ωρών των διαλειμμάτων.
Από την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 το σχολείο θα λειτουργήσει με πλήρες πρόγραμμα πρωινού και ολοημέρου. Η πρωινή προσέλευση γίνεται από την κεντρική είσοδο της οδού Μαραθώνος από τις 8.00πμ έως τις 8.15πμ. Η αποχώρηση γίνεται στις 13.15 από την οδό Δερβενακίων για τις τάξεις Α και Β και από την οδό Μαραθώνος για τις τάξεις Γ, Δ, Ε και ΣΤ. Παρακαλούμε να μεριμνήσετε τόσο για την έγκαιρη προσέλευση των παιδιών σας όσο και για την ασφαλή αποχώρησή τους από το σχολείο.
Με την ευκαιρία ενημερώνουμε ότι οι μαθητές που έχουν δηλώσει από τον Ιούνιο συμμετοχή στο ολοήμερο, θα ξεκινήσουν κανονικά από την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022 και για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν μαζί τους φαγητό για την ώρα της σίτισης.
Οι γονείς που επιθυμείτε να αποχωρήσει το παιδί σας από το ολοήμερο πρόγραμμα ή δεν έχετε δηλώσει συμμετοχή στο ολοήμερο πρόγραμμα και επιθυμείτε να συμμετάσχει το παιδί σας, δίνεται η δυνατότητα αν συντρέχουν σημαντικοί λόγοι, από την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022 να επικοινωνείτε με το σχολείο και να καταθέτετε το αντίστοιχο αίτημά σας. Μετά τη σχετική έγκριση του εκπρόθεσμου αιτήματος από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα ενημερωθείτε για την ακριβή ημέρα έναρξης της συμμετοχής του παιδιού σας στο ολοήμερο πρόγραμμα.
Κατά τα λοιπά εφαρμόζεται και φέτος ό,τι και τα προηγούμενα χρόνια, πχ σταθερή αποχώρηση στις 15:00 ή στις 16:00, σταθερή παρουσία χωρίς απουσίες, συμμετοχή όλων στο μεσημεριανό γεύμα κλπ.
Το κυλικείο του σχολείου από φέτος θα λειτουργεί κανονικά υπό νέα διεύθυνση.
Ενημερώνουμε τέλος ότι υπάρχει επάρκεια σχολικών βιβλίων. Τα βιβλία θα δοθούν στους μαθητές τμηματικά, και παρακαλούμε αντίστοιχα, τα υλικά που καλούνται να φέρουν οι μαθητές στο τμήμα τους να έρχονται επίσης τμηματικά. Για τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων θα ενημερωθείτε από τους εκπαιδευτικούς ηλεκτρονικά ή δια ζώσης.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη των μαθημάτων, ο Διευθυντής του σχολείου θα σας αποστείλει πρόσκληση συνάντησης σε όλους τους γονείς για να τους ενημερώσει για τη λειτουργία του σχολείου για την τρέχουσα σχολική χρονιά.
Παρακαλούμε για τη συνεργασία όλων, ευχαριστούμε προκαταβολικά και ευχόμαστε και πάλι καλή, δημιουργική και ασφαλή σχολική χρονιά!

Από τη Διεύθυνση