Συγκέντρωση ειδών διατροφής και καθαριότητας

Ανακοινώσεις

Σας ενημερώνουμε ότι ο Εθελοντικός Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την έγκριση και τη βοήθεια του ΥΠΑΙΘ, θα συγκεντρώσει τρόφιμα και χρηστικά είδη προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες τόσο των παιδιών που διαμένουν στα σπίτια του Συλλόγου, όσο και των παιδιών και οικογενειών που λαμβάνουν υποστηρικτικές υπηρεσίες μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων διαβίωσης που αντιμετωπίζουν.

Επίσης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλανδρίου συγκεντρώνει αγαθά πρώτης ανάγκης, με σκοπό να καλύψει άμεσες ανάγκες επιβίωσης σε κατοίκους του Δήμου Χαλανδρίου, οι οποίοι διαβιούν στο όριο της φτώχειας. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ενισχύει με παροχή τροφίμων σε μηνιαία βάση πολλές οικογένειες και μέσω της δομής Συσσιτίου εξασφαλίζονται καθημερινά γεύματα για οικογένειες και αστέγους.

Η σχολική κοινότητα του 3ου Δημοτικού Σχολείο Χαλανδρίου ανταποκρινόμενη στα αιτήματα των δύο οργανισμών, όπως το έχει κάνει αρκετές φορές τα προηγούμενα χρόνια με μεγάλη επιτυχία, θα συγκεντρώσει τα παραπάνω είδη που οι ίδιοι οι μαθητές μας με τις οικογένειές τους θα προσφέρουν, αποδεικνύοντας έμπρακτα το αίσθημα αλληλεγγύης που προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε.

Σας παραθέτουμε ενδεικτική λίστα προϊόντων που θα συγκεντρωθούν για το σκοπό αυτό:

  • Συσκευασμένα είδη τροφίμων: γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, κακάο, λάδι, ρύζι, σάλτσα ντομάτας, μπισκότα, κρουασάν, αλάτι, ξύδι, όσπρια, μέλι, μερέντα, μαρμελάδα, πουρέ, δημητριακά, φρυγανιές, κρέμες αραβοσίτου, βρεφικές κρέμες και βρεφικά γάλατα Νο 1 & 2, αλεύρι, ζάχαρη, χυμοί.
  • Είδη βρεφικής και προσωπικής φροντίδας: πάνες Νο 4, 5 & 6, κρέμες συγκάματος, σαμπουάν, αφρόλουτρα.
  • Είδη υγιεινής: καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη.
  • Είδη προσωπικής φροντίδας: σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες.
  • Είδη οικιακής χρήσης: χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, αλουμινόχαρτο, λαδόκολλα, διάφανη μεμβράνη, σακούλες απορριμμάτων
  • Ηλεκτρικός εξοπλισμός και είδη οικιακής χρήσης
  • Ιματισμός, ένδυση και υπόδηση
  • Παιχνίδια, σχολικά είδη και βιβλία.

Στις τρεις τελευταίες κατηγορίες, εάν πρόκειται για μεταχειρισμένα είδη, παρακαλούμε να είναι πλυμένα, να έχουν απολυμανθεί και να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Παρακαλείσθε, η παράδοση των ειδών να γίνεται στο σχολείο καθημερινά από τις 8:00 μέχρι τις 13:15, από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 μέχρι και την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021.

Με την ευχή η όποια προσφορά σας να επιστρέψει στις οικογένειες σας πολλαπλάσια!

 

Από τη Διεύθυνση