ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

 dentrofitefsi

ΦΥΤΕΥΟΥΜΕ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 

Ο Δήμος Ιωαννιτών μετά από αίτημα εκπαιδευτικών του σχολείου μας, ανταποκρίθηκε και παραχώρησε το οικόπεδο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σχολείο, για χρήση από τη σχολική κοινότητα.

Για την απόφαση αυτή ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Ιωαννιτών.

Μετά την παραχώρηση του οικοπέδου ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων, αποφάσισε η χρήση του οικοπέδου αυτού να συνδυαστεί με δράσεις των μαθητών γύρω από την δεντροφύτευση και την καλλιέργεια φυτών και λουλουδιών, έτσι ώστε να καταστεί ο συγκεκριμένος χώρος, πεδίο μάθησης και ενεργής συμμετοχής από τους μαθητές του σχολείου.

Σε πρώτη φάση αποφασίσαμε να γίνει δεντροφύτευση περιμετρικά του οικοπέδου και γι αυτό καταθέσαμε αίτημα στο Δασαρχείο Ιωαννίνων το οποίο και μας προμήθευσε με διάφορα δεντρύλλια κατάλληλα για το συγκεκριμένο χώρο.

Έγινε η κατάλληλη προετοιμασία με γεωργικό μηχάνημα που μίσθωσε ο σύλλογος γονέων, ώστε να μπορεί να γίνει η δεντροφύτευση.

Στα πλαίσια των μαθημάτων της Μελέτης Περιβάλλοντος και της Ευέλικτης Ζώνης, καθώς και του ζωηρού ενδιαφέροντος των μαθητών καταρτίστηκε πρόγραμμα δεντροφύτευσης, στο οποίο πήραν μέρος όλες οι τάξεις του σχολείου με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών, με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πέρτσαλη Δημητρίου.

Τα παιδιά φύτεψαν τα δέντρα με βοήθεια των εκπαιδευτικών και έδειξαν ενδιαφέρον για τη φροντίδα τους.

Συμμετείχε ο σύλλογος γονέων που μας βοήθησε στη διάρκεια της δεντροφύτευσης.

Ευχαριστούμε τον κ. Κωστάκη Ευάγγελο γονέα και γεωπόνο στο επάγγελμα ο οποίος μας βοήθησε στο σχεδιασμό της δεντροφύτευσης και τοποθέτησε σύστημα αυτόματου ποτίσματος με δική του δαπάνη.

 

 

Κατηγορίες: Νέα, Σχολείο, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *