31-3-2016 Θεατρική Παράσταση “Ο Τρελαντώνης”

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών τη θεατρική παράσταση “Ο Τρελαντώνης”, από την παιδική σκηνή Θεσσαλονίκης σε σκηνοθεσία Κώστα Γεράρδου.
Πρόκειται για το γνωστό και αγαπημένο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα – σε θεατρική διασκευή Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου – “βγαλμένο από την κλασική αγαπημένη λογοτεχνία της νιότητς μας”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαφημιστικό φυλλάδιο της παράστασης.
“Ο Τρελαντώνης” είναι μία διασκεδαστική ιστορία, στην οποία η συγγραφέας, με αναφορές στην παιδική της ηλικία, αφηγείται τις περιπέτειες τεσσάρων παιδιών που ήρθαν από την Αλεξάνδρεια στον Πειραιά για να περάσουν τις διακοπές τους κοντά στους θείους τους, σ’ ένα νεοκλασικό κτίριο, χτισμένο από τον αρχιτέκτονα Τσίλλερ. Ανάμεσα σ’ αυτά ο Αντώνης, ο πιο σκανδαλιάρης απ’ όλους, αλλά με χαρακτήρα ακέραιο, φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή μικρών και μεγάλων και δίνει το έναυσμα για να ζήσουν όλοι ένα περιπετειώδες καλοκαίρι.
Μέσα από την παράσταση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε μία άλλη εποχή, με άλλες συνήθειες, εικόνες και αντιλήψεις, μα με την ίδια πάντα ζωντάνια στο παιχνίδι, στους καυγάδες, στα κλάματα, στα φιλιώματα και στην ξεγνοιασιά της παιδικής ηλικίας. Μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε αυτό το ταξίδι στο χρόνο και αποκτήσαμε μια νέα οπτική για το σήμερα.

Σχετικά με tas-elefther

Εκπαιδευτικός Πληροφορικής


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *