4-11-2016 – ” Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης”

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Στις 4ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας δράση σχετική με την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης ( 31 Οκτωβρίου ), στην οποία πήραν μέρος οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης.

Η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ιωαννίνων, που προσκλήθηκαν στο σχολείο μας, μίλησαν στους μαθητές για την αποταμίευση. Μέσα από διάλογο που έκαναν με τα παιδιά αναδείχτηκε η διαχρονική αξία της αποταμίευσης και τονίστηκε πόσο σημαντικό είναι στις μέρες μας να διαχειριζόμαστε τα χρήματα μας με σύνεση, μια συνήθεια που αποκτιέται από μικρή ακόμη ηλικία.

Οι ομιλητές παρότρυναν τα παιδιά κάθε φορά που βρίσκονται με χρήματα στα χέρια τους π.χ. Το χαρτζιλίκι τους ή αυτά που μάζεψαν από τα κάλαντα, ακόμη τα δώρα των παππούδων και των συγγενών, να τα διαχειρίζονται σωστά, να μην τα ξοδεύουν αλόγιστα και να βάζουν ένα ποσό, έστω μικρό, στην άκρη. Για το λόγο αυτό πρόσφεραν σε κάθε παιδί έναν κουμπαρά – κάτι που έδωσε μεγάλη χαρά στα παιδιά – με την ευχή να αποκτήσουν την συνήθεια της αποταμίευσης.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.