ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι το σχολείο μας θα ανοίξει τις πόρτες του για να υποδεχτεί ξανά τα παιδιά μας τη Δευτέρα 1-6-2020. Η σχολική χρονιά θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 26-6-2020. Έχουμε τέσσερις ολόκληρες εβδομάδες με εξαίρεση τη Δευτέρα 8-6-2020, ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος. Μετά από όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε από την απαγόρευση λειτουργίας των σχολείων, υπάρχει μεγάλη ανυπομονησία να ξαναβρεθούμε μαζί στον φυσικό μας χώρο. Παρακαλούμε πολύ να διαβάσετε προσεκτικά τους παρακάτω κανόνες λειτουργίας του σχολείου που βάσει της υπ’ αριθμ. 63417/ΓΔ4 26-5-20 εγκυκλίου του ΥΠΑΙΘ αποφασίστηκαν από τον Σύλλογο Διδασκόντων προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγιεινή και η ασφάλεια όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας και έχουν ως εξής:

Το Ολοήμερο Σχολείο δεν θα λειτουργήσει. Για την ομαλή λειτουργία του πρωινού προγράμματος έγινε διαχωρισμός των τμημάτων σε δύο υποτμήματα υπολογίζοντας τα αδέρφια που πρέπει να έρχονται την ίδια μέρα και κάποια παιδιά που μεταφέρονται από γονείς άλλων. Την πρώτη εβδομάδα που διαρκεί από 1 Ιουνίου έως 5 Ιουνίου τα υποτμήματα που ανήκουν στην ΟΜΑΔΑ 1 θα έρθουν Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και τα υποτμήματα που ανήκουν στην ΟΜΑΔΑ 2 Τρίτη και Πέμπτη, όπως έχετε ενημερωθεί. Η σειρά θα εναλλάσσεται κάθε εβδομάδα. Η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών και μαθητριών θα πραγματοποιείται για τις τάξεις Α, Β, Γ από την πίσω είσοδο του σχολείου και για τις τάξεις Δ, Ε και ΣΤ από την μπροστινή είσοδο (Π. Μελά).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες διατηρώντας τις αποστάσεις και τηρώντας τις οδηγίες των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στην πόρτα το πρωί θα πηγαίνουν κατευθείαν στις αίθουσες διδασκαλίας τους όπου θα βρίσκονται για να τους/τις υποδεχτούν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων. Συγκέντρωση για πρωινή προσευχή στο προαύλιο δεν θα γίνεται για την αποφυγή συγχρωτισμού. Η διαδικασία αυτή θα γίνεται μέσα στις αίθουσες. Κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών οι γονείς δεν θα εισέρχονται στον χώρο του σχολείου αλλά θα περιμένουν με υπομονή και προσοχή τηρώντας αυστηρά τις αποστάσεις. Αν θέλουν να μιλήσουν με κάποιον/κάποια εκπαιδευτικό, επικοινωνούν πρώτα με το σχολείο και ζητούν συγκεκριμένο τηλεφωνικό ραντεβού. Οι τακτικές συναντήσεις για ενημέρωση δεν θα ισχύσουν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οι αίθουσες διδασκαλίας θα καθαρίζονται και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από το προσωπικό καθαριότητας που διαθέτει το σχολείο και τα παράθυρα θα βρίσκονται διαρκώς ανοιχτά. Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει αντισηπτικό διάλυμα, αλλά χρήσιμο είναι να έχουν τα παιδιά μαζί τους και αντιβακτηριδιακά μαντιλάκια. Τα θρανία θα έχουν κοινό προσανατολισμό και θα βρίσκονται τοποθετημένα σε απόσταση 1,5 μέτρου, ενώ τα παιδιά θα κάθονται ένα σε κάθε θρανίο. Οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν θα ανταλλάσσουν αντικείμενα και δεν θα λάβουν καμία φωτοτυπία από τους εκπαιδευτικούς λόγω κινδύνου μετάδοσης μικροβίων. Όλα θα σημειώνονται στα τετράδια και στα τετράδια εργασιών του υπουργείου.Οι μαθητές/τριες συνιστάται να έχουν μαζί τους όλα τα απαραίτητα βιβλία και τετράδια, (το πρόγραμμα των μαθημάτων δεν έχει αλλάξει, προς το παρόν).

Το μάθημα της Γυμναστικής θα πραγματοποιείται στο προαύλιο χωρίς τη χρήση κοινών αντικειμένων (μπάλες κ.λπ.) και διατηρώντας την απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των παιδιών.

Οι μαθητές/τριες θα εισέρχονται στις τουαλέτες από τις πόρτες της αυλής παρουσία του εκπαιδευτικού υπηρεσίας.

Στα διαλείμματα τα παιδιά θα βγαίνουν τηρώντας τις αποστάσεις και θα προαυλίζονται ξεχωριστά σε καθορισμένο χώρο συνοδευόμενα από τους/τις εκπαιδευτικούς. Είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους καπέλο και ατομικό μπουκαλάκι ή παγουρίνο με νερό.

Σε περίπτωση συμπτωμάτων ασθένειας θα ειδοποιείστε άμεσα για να παραλάβετε το παιδί το οποίο θα βρίσκεται μέχρι τότε σε συγκεκριμένο χώρο αναμονής υπό την επίβλεψη εκπαιδευτικού.

Παρακαλούμε πολύ για την έγκαιρη προσέλευσή σας το πρωί 8.00-8.15. Κατά την προσέλευση είναι χρήσιμο να τηρούνται από όλους οι αποστάσεις.

Η αποχώρηση των μαθητών με τη λήξη του διδακτικού ωραρίου θα γίνεται ως εξής: Α, Β, Γ τάξεις (από την πίσω είσοδο του σχολείου) και Δ, Ε, ΣΤ τάξεις (από τη μπροστινή είσοδο του σχολείου).

Παρακαλούμε πολύ να ενημερώσετε τα παιδιά σας ώστε να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να την αντιμετωπίσουν με τη δέουσα υπευθυνότητα.  Η κατάσταση που βιώνουμε όλοι είναι πρωτόγνωρη και ιδιόμορφη. Κατά συνέπεια απαιτεί την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων από όλους. Παρόλα αυτά, οι εκπαιδευτικοί είμαστε αισιόδοξοι και έτοιμοι να διαχειριστούμε την κατάσταση. Με θετική διάθεση και αισιοδοξία θα τα καταφέρουμε να υποστηρίξουμε τα παιδιά και να ολοκληρώσουμε και αυτή τη σχολική χρονιά!

Με εκτίμηση                                                                                                                                                                                                                                                         

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

  ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ, ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση