ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Αριδαία 24-3-2020

Αγαπητοί μαθητές, γονείς-κηδεμόνες,

σας εύχομαι καλή υγεία και γρήγορη, με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και προβλήματα, έξοδο από την δύσκολη θέση στην οποία βρισκόμαστε όλοι μας .

Αυτές τις δύσκολες ώρες, σε πρωτόγνωρες συνθήκες, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας μετά από συνεχείς τηλεδιασκέψεις, κινούμενοι μέσα στο πνεύμα των εγκυκλίων του Υπουργείου παιδείας, αποφασίσαμε να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας και  να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στη μαθησιακή, κοινωνική και ψυχολογική στήριξή τους.

Στόχος μας να μην χάσει ο μαθητής την επαφή του με τα αντικείμενα που έχει ήδη διδαχθεί, και να διατηρηθεί στοιχειωδώς μια συνέχεια στο μάθημα, χωρίς να αποσκοπούμε στο να υποκαταστήσουμε την δια ζώσης εκπαίδευση, ούτε να καλύψουμε τη διδακτέα ύλη. Στην προσπάθειά μας αυτή οι διάφορες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και άλλα ηλεκτρονικά μέσα μπορούν να αξιοποιηθούν. Φυσικά, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εκπαιδευτική διαδικασία της τάξης και την επαφή των εκπαιδευτικών με τα παιδιά, η οποία συμπεριλαμβάνει, εκτός από τη μάθηση, την κοινωνικοποίηση των παιδιών, την αλληλεπίδραση όλων όσων συμμετέχουν στη διαδικασία, την ανάληψη πρωτοβουλιών των παιδιών, τη συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το padlet ως ένα εργαλείο, ένα μέσο που θα δώσει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τριες του σχολείου μας να επικοινωνήσουν και να μοιραστούν ανακοινώσεις, εργασίες, σημειώσεις μαθημάτων, ψηφιακούς πόρους κλπ. Πρόκειται για έναν ψηφιακό πίνακα ανακοινώσεων στον οποίο ο/η κάθε μαθητής/τρια θα έχει πρόσβαση ακολουθώντας το url που θα λάβει από τον/την εκπαιδευτικό της τάξης του/της μέσω email. Πατώντας επάνω στο url οι μαθητές θα μπορούν αρχικά να εξερευνήσουν το padlet της τάξης τους, βλέποντας τις αναρτήσεις, δραστηριότητες που υπάρχουν από εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων και μετά να ανταποκριθούν σε αυτές με σχολιασμό, έγγραφα, φωτογραφίες (όχι φωτογραφίες των παιδιών), ζωγραφιές, εργασίες που μπορούν να αποστείλουν στους εκπαιδευτικούς τους με email. Το απόρρητο του padlet ελέγχεται έχοντας επιλέξει τη μυστική προβολή και δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές μόνο να διαβάζουν τις αναρτήσεις και να μη μπορούν να προσθέσουν ή να τις επεξεργαστούν και να τις τροποποιήσουν. Παρακαλώ να ελέγχετε το email σας και να μπαίνετε στη σελίδα του σχολείου μας https://blogs.sch.gr/3dimaridl

Αγαπητοί μαθητές, σε περιόδους σαν και αυτή ασύμμετρης απειλής που βιώνουμε σήμερα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση βοηθά να μην σβήσει η φλόγα της μάθησης.

Αυτή την περίοδο λοιπόν ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ για να μη λείψει κανείς από το ραντεβού στο σχολείο μας.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Σωτηριάδης Συμεών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση