ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Αγαπητοί γονείς

Κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 11/01/2021. Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί.

Η πανδημία είναι ακόμη εδώ και η δυνατότητα να ανοίξουμε και να διατηρήσουμε τα σχολεία μας ανοιχτά θα αποτελέσει συλλογική επιτυχία. Και το 2021 φαίνεται να είναι μια χρονιά διαφορετική από τις άλλες. Κατανοούμε απόλυτα τις αγωνίες σας. Έχουμε χρέος τα παιδιά μας να βρεθούν στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο, με τα καλύτερα δυνατά μέτρα προστασίας. Το Σχολείο με κάθε τρόπο θα εξασφαλίσει την υγιεινή και την ασφάλεια των μαθητών. Είμαστε εδώ για διασφαλίσουμε και το αγαθό της υγείας και αυτό της εκπαίδευσης. Από αυτήν την κρίση θα βγούμε δυνατότεροι. Νομίζω ότι σ ‘αυτές τις δύσκολες ώρες το περίσσευμα αγάπης που έχουμε στις ψυχές μας, είναι όμορφο να το μοιραζόμαστε και να πορευόμαστε όλοι μαζί, με όραμα και αισιοδοξία.

Η χρήση μάσκας από παιδιά και εκπαιδευτικούς εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική στις αίθουσες διδασκαλίας και στα διαλείμματα, με εξαίρεση την ώρα του φαγητού.

Τα παιδιά είναι καλό να έχουν μαζί τους επιπλέον μάσκες για συχνή αλλαγή. Την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του σχολείου θα παραλάβουν οι μαθητές μας και τις υπόλοιπες μάσκες που απέστειλε το Υπουργείο.

Το  ωρολόγιο πρόγραμμα θα είναι το ίδιο με αυτό που είχαμε πριν κλείσουν τα σχολεία. Η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο πρόγραμμα του Σχολείου θα λειτουργήσουν κανονικά από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούσαμε, φαγητό με ξηρά τροφή.

Προσέλευση αποχώρηση μαθητών
Η σχολική μας μονάδα λαμβάνοντας υπόψη όλες τις νέες συνθήκες και εφαρμόζοντας εγκυκλίους και οδηγίες του ΕΟΔΥ αποφάσισε τα παρακάτω για την ασφαλή αποχώρηση και προσέλευση των μαθητών του σχολείου μας. Για την αποφυγή συγχρωτισμού και την ασφαλή είσοδο και έξοδο των μαθητών δημιουργούνται δύο ομάδες:
1η ομάδα: οι μαθητές των τάξεων Α,Ε1+Ε2 και ΣΤ1+ΣΤ2 θα εισέρχονται και εξέρχονται στο σχολείο από την είσοδο-έξοδο της οδού Παύλου Μελά.
2η ομάδα: Οι μαθητές των τάξεων Β,Γ1+Γ2 και Δ θα εισέρχονται και εξέρχονται από την είσοδο-έξοδο της οδού Εμμανουήλ Παππά. Ταυτόχρονα ορίζεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αποχώρησης και κατά συνέπεια κλιμακωτή ώρα έναρξης και λήξης των μαθημάτων.
Όσον αφορά την πρωινή προσέλευση των μαθητών: Οι μαθητές της Πρωϊνής Ζώνης προσέρχονται από 07: 00 – 07 :15 και αποχωρούν στις 08: 00 .Οι μαθητές των τάξεων Α και Β θα προσέρχονται από τις 8 έως 8.10.                                                                                        Οι μαθητές των τάξεων Γ1+Γ2,Δ,Ε1+Ε2,ΣΤ1+ΣΤ2 θα προέρχονται από 8.10 έως 8.20. Όσον αφορά στην αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται από τις ίδιες εισόδους που έγινε και η προσέλευση τους.

Η αποχώρηση θα γίνεται ως εξής: Οι τάξεις Α και Β αποχωρούν από 13: 00 – 13: 10, η τάξη Γ1+Γ2 αποχωρεί από 13: 10 – 13 :15.Η τάξη Δ αποχωρεί από13:15-13:20,η Ε1+Ε2 τάξη αποχωρεί από 13:10-13:15,η ΣΤ1+ΣΤ2 τάξη αποχωρεί από 13:15-13:20.Όλοι οι μαθητές συνοδεύονται από τους εκπαιδευτικούς που δίδασκαν τελευταία ώρα στην τάξη τους τηρώντας όλους τους υγειονομικούς κανόνες. Επισημαίνεται ότι οι μαθητές με αδέρφια εισέρχονται και αποχωρούν από την είσοδο- έξοδο του μικρότερου αδερφού/ής.

Διαλείμματα

Προκειμένου να περιοριστεί η αλληλεπίδραση μεταξύ των μαθητών/τριών των τμημάτων, τα διαλείμματα και υιοθετήσαμε πρακτικές συστηματικού διαχωρισμού των μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μαθητών/τριών και να διασφαλίζεται η τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων των μαθητών/τριών σε κάθε χώρο του σχολείου. Έτσι με βάση τις νέες εγκυκλίους και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ έχει αποφασιστεί από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου να δοθούν για παιχνίδι και ξεκούραση επιπλέον χώροι της αυλής ,στους οποίους δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση έως σήμερα. Καθώς όμως οι εκπαιδευτικοί στα διαλείμματα θα βρίσκονται μαζί με τους μαθητές τους υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιηθούν και η παραπάνω χώροι της αυλής. Όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν όλοι οι μαθητές θα βρίσκονται στον αύλειο χώρο και θα κινούνται-ξεκουράζονται σε χώρους που έχουν καθοριστεί για κάθε τμήμα.

Στην περίπτωση όμως που οι καιρικές συνθήκες δε βοηθούν ορίζεται σχέδιο ξεκούρασης των μαθητών μέσα και έξω από το κτίριο του σχολείου. Συγκεκριμένα οι μαθητές της Α τάξης θα κάνουν το διάλειμμα τους στον χώρο εκδηλώσεων του σχολείου. Οι μαθητές των τάξεων Γ2 ,Ε1 και ΣΤ1’ θα κάνουν το διάλειμμα τους στον διάδρομο του ισογείου αντίστοιχα χωρισμένοι ανά τάξεις σε καθορισμένους χώρους. Οι μαθητές των τάξεων Β,Δ, ΣΤ2, Ε2 του πρώτου ορόφου θα κάνουν το διάλειμμα τους στον διάδρομο του δικού τους ορόφου αντίστοιχα. Οι μαθητές του τμήματος Γ1 του πρώτου ορόφου θα κάνουν το διάλειμμα τους στην μπροστινή είσοδο του κτιρίου, η οποία προστατεύεται από κιόσκι. Επισημαίνεται ότι σε όλη τη διάρκεια των διαλειμμάτων οι μαθητές θα βρίσκονται μαζί με τους εκπαιδευτικούς της τάξης τους.

Σύμφωνα και με την τελευταία εγκύκλιο που μας έχει αποσταλεί, οι αίθουσες θα  αερίζονται πλήρως για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν την έναρξη της λειτουργίας τους και τα παράθυρα θα παραμένουν πλήρως ανοικτά για τουλάχιστον 15 λεπτά κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και των σχολικών γευμάτων καθώς και μετά την αποχώρηση των μαθητών και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα ανοίγουν πλήρως τουλάχιστον για 5 λεπτά ανά 20λεπτο.Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα, φροντίστε να φορούν  οι μαθητές ζεστά μάλλινα ρούχα.

Είναι ακόμη σημαντικό να έχουν το δικό τους νερό , αντισηπτικό και απόλυτα απαραίτητο τον δικό τους μαρκαδόρο πίνακα.

Έχουμε ετοιμάσει και θα δώσουμε στους μαθητές μας βεβαιώσεις μετακίνησης. Οι γονείς μετακινούνται στέλνοντας sms με τον κωδικό 4.

Επίσης συνιστάται η μεταφορά και η παραλαβή παιδιών από / προς το σχολείο να γίνεται κατά το δυνατόν από ένα σταθερό πρόσωπο αναφοράς ή ένα άτομο της κατοικίας του παιδιού. Οι γονείς θα παραλαμβάνουν τους μαθητές από τις δύο εξόδους. Σε κάθε περίπτωση (π.χ. βροχή) οι γονείς/κηδεμόνες δεν πρέπει να εισέρχεστε στον χώρο της αυλής και στο σχολείο. Εάν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος να μπείτε στο κτίριο του σχολείου, όπως η χορήγηση βεβαίωσης επίσκεψης γονέα κ.ά., επικοινωνήστε με τον διευθυντή του σχολείου στο τηλ. σχολείου 2384023355 και 6946461140.

Για οποιαδήποτε αλλαγή παρακαλούμε να ενημερώνεστε και από το ιστολόγιο (blog) του σχολείου μας στην ηλεκτρ. διεύθυνση https://blogs.sch.gr/3dimarid/

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεργασία σας. Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Σωτηριάδης Συμεών

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση