ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥ 2020-21

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥ 2020-21

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ: θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Αγιασμός στο προαύλιο του σχολείου με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών στις 9:00 το πρωί της Δευτέρας 28-9-2020.

Οι υπόλοιποι μαθητές θα αγιαστούν στις αίθουσες. Δεν θα παρευρίσκονται γονείς στον στην αυλή του Σχολείου.

 

ΟΛΟΗΜΕΡΟ: Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά για την 1η ζώνη λειτουργίας έως 15.00 και για τη 2η ζώνη λειτουργίας έως 16.00. Η σίτιση θα γίνεται στην τραπεζαρία εκ περιτροπής μικρές ( Α,Β,Γ ) και μεγάλες τάξεις (Δ,Ε,ΣΤ). Οι μαθητές θα φέρουν μαζί τους φαγητό σε κατάλληλα δοχεία για το φούρνο μικροκυμάτων και μια καθαρή πετσέτα. Το φαγητό θα το φέρουν μαζί τους οι μαθητές  όταν έρχονται το πρωί στο σχολείο ή θα τους δίνεται πριν την είσοδο στην τραπεζαρία μόνο από τους γονείς.

 ΕΝΑΡΞΗ-ΛΗΞΗ: Οι μαθητές του πρωινού προγράμματος σχολάνε 13.15 και του Ολοήμερου τις παραπάνω δηλωθείσες ώρες αποχώρησης.

 

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ: Με κοινή υπουργική απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Παιδείας η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική σε μαθητές και εκπ/κούς στην προσέλευση, στους διαδρόμους και κατά την είσοδό τους στην τάξη. Η είσοδος σε μαθητές που δεν φέρουν μάσκα, επιτρέπεται μόνο στις περιπτώσεις με ιατρική βεβαίωση από γιατρό του ΕΟΔΥ ή γνωμάτευση του ΚΕΣΥ. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν εφεδρικές μάσκες σε σακουλάκι στην τσάντα τους πέρα από αυτές που θα χρησιμοποιήσουν στη διάρκεια μιας σχολικής ημέρας.

 

ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Οι γονείς πριν φέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο προβαίνουν σε έλεγχο της υγείας τους στο σπίτι και όταν αντιληφθούν τυχόν ύποπτα συμπτώματα αδιαθεσίας, θερμομετρούν τα παιδιά τους και τα κρατούν στο σπίτι.

 

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ- ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ: Με την έναρξη των μαθημάτων τους μαθητές θα υποδέχονται οι εφημερεύοντες εκπ/κοί 8.00 – 8.15 και οι μαθητές μετά την είσοδό τους θα κατευθύνονται στην τάξη, όπου θα παρευρίσκονται οι εκπ/κοί που διδάσκουν την 1η διδακτική ώρα. Αν διδάσκουν οι εφημερεύοντες της εισόδου οι μαθητές τους παραμένουν στο προαύλιο υπό την επίβλεψή τους και τηρώντας τις αποστάσεις. Ο κάθε μαθητής θα κάθεται μόνος του στο θρανίο έχοντας την μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τους συμμαθητές του. Στην αποχώρηση οι μικρές τάξεις Α,Β,Γ μαζί με τα μεγάλα τους αδερφάκια εξέρχονται από την είσοδο-έξοδο της οδού Εμ. Παππά και οι μεγάλες τάξεις Δ,Ε,ΣΤ από την είσοδο-έξοδο της οδού Παύλου Μελά.

Η είσοδος όλων των μαθητών θα γίνεται από την οδό Εμ. Παππά .

 

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ: Όταν νοσεί μαθητής ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι από COVID 19, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιστροφή του στο σχολείο είναι η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από γιατρό του ΕΟΔΥ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση