«

Ιούν 18

ERASMUS+ KA1 THE BEST CLASSROOM IS… ROOFED ONLY BY THE SKY!

Tο 3ο Δημ. Σχ. Αριδαίας στα πλαίσια της ολοκλήρωσης και διάχυσης του προγράμματος Erasmus+ KA1 «The best Classroom is … Roofed only by the Sky», «Η καλύτερη τάξη έχει… μόνο τον ουρανό για οροφή» συμμετείχε σε ημερίδα που διοργανώθηκε από την  υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το ΚΠΕ Έδεσσας – Γιαννιτσών, την Τρίτη 15/06/2021 με τίτλο: «Φύση: Σχολείο χωρίς τοίχους».

Στην εισήγηση δόθηκε η δυνατότητα σε δύο εκπαιδευτικούς του σχολείου μας να παρουσιάσουν πολύπλευρα τις δράσεις του προγράμματος που εφαρμόστηκε κατά τα σχολικά έτη 2019-20 και 2020-21 με την υποστήριξη και τον συντονισμό του διευθυντή της σχολικής μονάδας. Στον απόηχο των δράσεων έγινε προσπάθεια να αναγνωριστεί η αξία του μαθήματος εκτός της σχολικής αίθουσας: στη φύση, στην αυλή, στην πόλη και ταυτόχρονα δόθηκε έμφαση στην εφαρμογή του σε όλες τις τάξεις του σχολείου πάντα με σαφή διασύνδεση με αρκετά γνωστικά αντικείμενα (γλώσσα, μαθηματικά, μελέτη περιβάλλοντος, αγγλικά, ιστορία, κλπ).

Η χαρά και ο ενθουσιασμός των μαθητών μας ήταν η μεγαλύτερη επισφράγηση της αξίας του προγράμματος και του outdoor education!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων