«

Μαΐ 07

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ SELF TEST

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα εξ αποστάσεως διδασκαλίας επιστρέφουμε στις αίθουσες  για δια ζώσης διδασκαλία. Η επιστροφή γίνεται με περισσότερη ασφάλεια με τη διεξαγωγή self-test. Οι μαθητές έρχονται στο σχολείο τη Δευτέρα 10 Μαΐου  έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test). Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα (μάσκες, αποστάσεις, τακτικός αερισμός αιθουσών ,αντισηπτικό, καθαριότητα κλπ). Το αυτοδιαγωνιστικό τεστ κορωνοϊού παρέχεται δωρεάν και διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα. Η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική.

Τα βήματα είναι τα εξής:

Γονείς, κηδεμόνες, παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον (ΠΑΑΥΠΑ). Οι μαθητές  κάνουν τα self-tests στο σπίτι τους με τη βοήθεια των γονέων τους. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί.

Οι γονείς δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

Εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και όποτε τους ζητηθεί.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία  με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Αν το self-test είναι θετικό: Εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid-test σε δημόσια δομή.

Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές/εκπαιδευτικοί λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν σχολείο.

 

ΚΑΛΗ, ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

To self test βήμα βήμα

https://video.link/w/Fxhsc?fbclid=IwAR0qMHH_lyGFLdNXfKH2n6hjXE_Z-ztfNgsJ7-Ft2A1nLJpnTn6y0QgzO6Y

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων