«

»

Απρ 08

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ( 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ )

          Η εβδομάδα που πέρασε αφιερώθηκε στην φιλαναγνωσία, στην αγάπη για το βιβλίο. Η ΄΄βιβλιαγάπη΄ ΄βοηθά σε όλες τις πτυχές ανάπτυξης του παιδιού. Ενισχύει την λογική σκέψη του, εδραιώνει την σχέση γονέα-παιδιού, βελτιώνει τις λεκτικές κι επικοινωνιακές δεξιότητές του καθώς επίσης και την παραγωγή  γραπτού  λόγου. Ενισχύει την ενσυναίσθηση , τη φαντασία και διαμορφώνει αξίες. Ο πιο πειστικός τρόπος να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας να διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία είναι να βλέπουν εμάς να ταξιδεύουμε μέσα από ένα βιβλίο.

‘Ετσι λοιπόν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας φιλοξένησε στις ηλεκτρονικές του τάξεις αξιόλογους συγγραφείς, προσπαθώντας να βάλει ένα λιθαράκι στην αγάπη για το βιβλίο. Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για τα παιδιά να συναντηθούν με τους δημιουργούς βιβλίων  και να τους δοθούν μηνύματα αξιών και στάσεων ζωής. Ενθουσιάστηκαν με τις παρουσιάσεις των συγγραφέων έκαναν ερωτήσεις κι έλυσαν απορίες σχετικά με το περιεχόμενο των βιβλίων τους που γνώρισαν από την ανάγνωση των βιβλίων από τους δασκάλους τους.

Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα των βιβλιοπαρουσιάσεων :

Την κ. Καρούτζου-Φράγκου Ζωή (‘’Μαύρες γάτες-άσπρες κότες΄΄ και ΄΄Ο γύρος του κόσμου με ένα ζευγάρι παπούτσια΄΄ στους μαθητές της Α’-ΣΤ1-ΣΤ2)

Το κ. Παπαϊωάννου Θοδωρή (΄΄Σιλουανή΄΄ στους μαθητές της Δ’-Ε1’-Ε2’)

Την κ. Στεργίου Δανάη (Η μάσκα του ΄΄μπορώ΄΄ να νικήσω τον ιό- Το μαγικό σεντόνι της Πρωτοχρονιάς – στους μαθητές της Γ1’-Γ2’)

Την κ. Τοξίδου Λένα (΄΄Σκουπίδια εν δράσει΄΄-΄΄Ρούλης ο βιβλιοποντικούλης και οι απίθανοι φίλοι του΄΄-στους μαθητές της Β΄)

 

 

H MΟΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ!!!

Τον συντονισμό και επικοινωνία με τους συγγραφείς ανέλαβε με επιτυχία η υπεύθυνη σχολικής βιβλιοθήκης του σχολείου μας κ.Καϊλάρη Σωτηρία.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων