ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ – ΔΙΑΧΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ erasmus+

Ενδοσχολική επιμόρφωση με τη Συντονίστρια 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας κα. Σωτηρία Σαμαρά πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας. Η επιμόρφωση αφορούσε σε καινοτόμο πρόγραμμα “Κοινότητες Μάθησης” με θέμα “Το Δάσος, πηγή ζωής και δημιουργίας”.Αρχικά ο κ. Στάθης Ξαφάκος μας ενημέρωσε για το θεωρητικό πλαίσιο σε σχέση με τις κοινότητες μάθησης.

Στη συνέχεια, η Συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου κα Σωτηρία Σαμαρά παρουσίασε στους εκπαιδευτικούς του σχολείου προτάσεις και δραστηριότητες προσέγγισης του θέματος -προτάσεις που προσελκύουν το ενδιαφέρον των μαθητών και αφορούν στη βιωματική μάθηση, σε σχέση με το συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, δηλαδή το Δάσος.

Ταυτόχρονα στα πλαίσια της επιμόρφωσης με το παραπάνω θέμα, ενεπλάκησαν και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, που παρακολούθησαν πρόγραμμα erasmus+, Μαρία Κικίδου και Μελίνα Τοξίδου, θέτοντας και αυτές τις δικές τους βιωματικές προτάσεις ενσυναίσθησης και εμπιστοσύνης εκτός της σχολικής αίθουσας, πάντα με γνώμονα το Δάσος.

Η επιμόρφωση ολοκληρώθηκε στην αίθουσα υπολογιστών του σχολείου όπου με την καθοδήγηση του πληροφορικού Ιωάννη Μίνδη εργαστήκαμε σε ομάδες για τη δημιουργία ψηφιακής αφίσας και συννεφόλεξων στην ίδια θεματική ενότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση