ERASMUS+ «Η καλύτερη αίθουσα έχει… μόνο τον ουρανό για οροφή»

«Outdoor education»- Εκπαίδευση έξω από την τάξη

Σε επιμορφωτικό σεμινάριο Erasmus+ KA1,  για την εκπαίδευση έξω από τη σχολική αίθουσα συμμετείχαν δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, η κ. Κικίδου Μαρία και η κ. Τοξίδου Σιμέλα, προκειμένου να ενημερωθούν και να συμμετάσχουν σε εναλλακτικές μορφές μάθησης.

Συγκεκριμένα, στην πόλη Bologna (Μπολόνια) της Β. Ιταλίας από 29/9/2019- 6/10/2019 διδάχτηκαν δραστηριότητες και τεχνικές με τις οποίες οι μαθητές μπορούν να αγαπήσουν, να βοηθήσουν, να εμπιστευτούν τον συμμαθητή τους και να πάρουν τη νέα γνώση βιωματικά και αβίαστα.

Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε δράσεις τόσο στην ύπαιθρο της Μπολόνια όσο και στην πόλη με παιχνίδια-δραστηριότητες που στόχο είχαν να διεγείρουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν, για να τα εφαρμόσουν στις σχολικές τους μονάδες και στη συνέχεια να ακολουθήσει η διάχυσή τους και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες της περιοχής.

Με το σύνθημα «Η καλύτερη αίθουσα έχει… μόνο τον ουρανό για οροφή» ξεκινάει η εφαρμογή του προγράμματος στο σχολείο μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση