ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Στις 16 Νοέμβριου 2018 οι μαθητές της Τετάρτης τάξης του σχολείου μας διοργάνωσαν επετειακή εκδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

H αφήγηση του χρονικού, η παρουσίαση της εξέγερσης μέσα από θεατρικό δρώμενο και ποιήματα, καθώς και τα τραγούδια που σχετίζονται με την ημέρα αυτή παρουσιάστηκαν από τους μαθητές των Δ1 και Δ2 τμημάτων του σχολείου μας με την επιμέλεια των εκπαιδευτικών των τμημάτων: Ανδρίκου Δημητρίου και Τζουτζουράκη Μαρίας.

Οι μικροί μαθητές αναβίωσαν το κλίμα της επταετίας και την εξέγερση των φοιτητών και του λαού της Αθήνας ενάντια στη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Πέρασαν τα μηνύματα του Πολυτεχνείου για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και «Δημοκρατία», για τα οποία αγωνίστηκαν οι φοιτητές που εξεγέρθηκαν, τονίζοντας την αξία της ελευθερίας και της δημοκρατίας για τους Έλληνες.

Η χρήση των νέων τεχνολογιών συνέβαλε στην παρουσίαση οπτικού και ακουστικού υλικού από τα γεγονότα εκείνων των ημερών του 1973.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στην εκδήλωση απέσπασαν το πιο θερμό και δυνατό χειροκρότημα των μαθητών των υπόλοιπων τμημάτων του σχολείου, των γονέων και των συγγενών τους που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση