Σεπ 27

ΑΓΙΑΣΜΟΣ – ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
Αγιασμός-Έναρξη μαθημάτων
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28-9-2020 και ώρα 9:00 π.μ. στον αύλειο χώρο του σχολείου με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών (μαθητές Α τάξης), χωρίς την παρουσία γονέων και κηδεμόνων. Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας όπου θα
παρευρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές και εκπαιδευτικοί. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο με μάσκα και τσάντα τηρώντας τις δέουσες αποστάσεις στις 08:15.Κατά την είσοδό τους στο σχολείο θα οδηγούνται στον χώρο της αυλής που προσδιορίστηκε για κάθε τάξη και στη συνέχεια στις τάξεις τους, από το  προσωπικό του σχολείου.
Μετά τον αγιασμό θα γίνουν μαθήματα κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα που σας έχουν στείλει οι δάσκαλοι/ες των τάξεων. θα λειτουργήσει και το ολοήμερο. Οι μαθητές του πρωινού προγράμματος σχολάνε 13.15 και του Ολοήμερου τις δηλωθείσες ώρες αποχώρησης. Η αποχώρηση των Α’ Β’ Γ’ τάξεων θα γίνει από την πύλη της οδού Εμ. Παππά
και των Δ’ Ε’ ΣΤ’ τάξεων από την πύλη της οδού Παύλου Μελά προς αποφυγή συγχρωτισμού. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους κατά την είσοδο και την έξοδο από το σχολείο καθώς και κατά την παραμονή στις αίθουσες διδασκαλίας.

Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Σωτηριάδης Συμεών

Σεπ 24

THE BEST CLASSROOM IS ROOFED ONLY BY THE SKY – Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΓΙΑ ΟΡΟΦΗ

THE BEST CLASSROOM IS ROOFED ONLY BY THE SKY – Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΓΙΑ ΟΡΟΦΗ

erasmus+ KA1

Στην πόλη Bologna (Μπολόνια) της Β. Ιταλίας, ένα χρόνο πριν, δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου μας διδάχτηκαν δραστηριότητες και τεχνικές με τις οποίες οι μαθητές μπορούν να αγαπήσουν, να βοηθήσουν, να εμπιστευτούν τον συμμαθητή τους και να πάρουν τη νέα γνώση βιωματικά και αβίαστα. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν σε δράσεις τόσο στην ύπαιθρο της Μπολόνια όσο και στην πόλη με παιχνίδια-δραστηριότητες που στόχο είχαν την ενδυνάμωση της εκπαίδευσης εκτός της σχολικής αίθουσας με τρόπο που να αξιοποιείται και να αναδεικνύεται τόσο η φύση και τα αξιοθέατα της περιοχής όσο και η αυλή του σχολείου.  Στα πλαίσια του προγράμματος erasmus+ KA1 και με το σύνθημα «Η καλύτερη αίθουσα έχει… μόνο τον ουρανό για οροφή» συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος στο σχολείο μας για δεύτερη συνεχή χρονιά…

 

Σεπ 24

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 21-25/09/20

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 21-25/09/20

WEBEX 3 (2)

Σεπ 20

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αριδαία 20- 9-2020
Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε ότι όπως όλες οι Σχολικές Μονάδες της Διεύθυνσης Π.Ε. Πέλλας, το Σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό για τη φυσική παρουσία των μαθητών το διάστημα 21 έως 25 Σεπτεμβρίου 2020. Παρακαλείσθε να προσέλθετε στο σχολείο με τις τσάντες των παιδιών σας για να παραλάβετε τη Δευτέρα 21-9-2020 τα σχολικά βιβλία, μάσκες και παγουρίνο σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

από την είσοδο Παύλου Μελά:
Γονείς Α τάξης στις 9:00.
Γονείς Β τάξης στις 10:00.
Γονείς Γ1 και Γ2 Τάξης στις 11:00.

Από την Είσοδο Εμ. Παππά
Στις 9:00 οι γονείς της Δ τάξης.
Στις 10:00 οι γονείς της ΣΤ1 και ΣΤ2.
Στις 11:00 οι γονείς των Ε1 και Ε2 τάξεων.

Η προσέλευσή σας θα γίνει σε μικρές ομάδες τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας και πρόληψης μεταδοτικότητας COVID19. H χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική για όλους.

Το  πρόγραμμα για τη σύγχρονη και ασύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία θα σας κοινοποιήσουμε σε επόμενο email. Παρακαλώ να παρακολουθείτε καθημερινά τα emails σας και να βλέπετε τη σελίδα του σχολείου μας: https://blogs.sch.gr/3dimarid/

Με εκτίμηση
Ο Διευθυντής του Σχολείου
Σωτηριάδης Συμεών

Σεπ 20

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Ε. ΠΕΛΛΑΣ

Αναστέλλεται η λειτουργία των Σχολικών Μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας έως και την Παρασκευή 25-9-2020.

Σεπ 17

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 

Αγαπητοί γονείς, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μαθητές που δεν μπορούν με φυσική παρουσία να συμμετέχουν στην  εκπαιδευτική διαδικασία οργανώνει διαδικτυακά μαθήματα στα οποία θα διδάσκουν εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή εκπαιδευτικοί που θα ορισθούν για το σκοπό αυτό ή εκπαιδευτικοί των τάξεων με ταυτόχρονη διδασκαλία. Για να οργανωθούν τα τμήματα  και να υλοποιηθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι απαραίτητο οι γονείς των μαθητών να προσκομίσουν μέχρι την Παρασκευή 18-9-2020 στο σχολείο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που βεβαιώνουν ότι εμπίπτουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 8 της υπό στοιχεία Δ1α/ΓΠ.οικ.55339/20-8-9-2020 (ΦΕΚ 3780 τΒ΄) ΚΥΑ των Υπουργών Ανάπτυξης, Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών. Read the rest of this entry »

Σεπ 17

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ  Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ  Ή ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Κατ’ εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 («ΓΚΠΔ») και του Ν. 4624/2019, σας ενημερώνουμε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στο πλαίσιο της διαδικασίας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων («ΥΠΑΙΘ»), ως Υπεύθυνο Επεξεργασίας. Read the rest of this entry »

Σεπ 16

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ

Λόγω του μεγάλου επιδημιολογικού φορτίου τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας αποφάσισαν την εκ νέου αναστολή της έναρξης λειτουργίας των σχολείων στην Π.Ε. Πέλλας. Τα σχολεία θα είναι κλειστά Πέμπτη 17/9/2020 και Παρασκευή 18/9/2020.

 

Σεπ 16

 ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2020-21

 ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2020-21

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 9:00 π.μ. στον αύλειο χώρο του σχολείου με εκπροσώπους εκπαιδευτικών και μαθητών(μαθητές Α τάξης), χωρίς την παρουσία γονέων και κηδεμόνων. Στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας όπου θα παρευρίσκονται οι υπόλοιποι μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Οι μαθητές /τριες θα προσέλθουν στο σχολείο με μάσκα και τσάντα τηρώντας τις δέουσες αποστάσεις στις 08:15. Κατά την είσοδό τους στο σχολείο θα οδηγούνται στον χώρο της αυλής που προσδιορίστηκε για κάθε τάξη και στη συνέχεια στις τάξεις τους, από το  προσωπικό του σχολείου.
Μετά τον αγιασμό οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού παραλάβουν τα βιβλία τους και ενημερωθούν για την ορθή χρήση της μάσκας, θα αποχωρήσουν από το σχολείο  ανά τάξη στις 12:00. Η αποχώρηση των Α’ Β’ Γ’ τάξεων θα γίνει από την πύλη της οδού Εμ. Παππά και των Δ’ Ε’ ΣΤ’ τάξεων από την πύλη της οδού Παύλου Μελά προς αποφυγή συγχρωτισμού.  Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους κατά την είσοδο και την έξοδο από το σχολείο καθώς και κατά την παραμονή στις αίθουσες διδασκαλίας.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Σωτηριάδης Συμεών

Σεπ 16

ΑΓΙΑΣΜΟΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-21

ΑΓΙΑΣΜΟΣ-ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-21

Σεπ 15

ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ

ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ

 

Σεπ 10

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων