Απρ 08

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ( 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ )

          Η εβδομάδα που πέρασε αφιερώθηκε στην φιλαναγνωσία, στην αγάπη για το βιβλίο. Η ΄΄βιβλιαγάπη΄ ΄βοηθά σε όλες τις πτυχές ανάπτυξης του παιδιού. Ενισχύει την λογική σκέψη του, εδραιώνει την σχέση γονέα-παιδιού, βελτιώνει τις λεκτικές κι επικοινωνιακές δεξιότητές του καθώς επίσης και την παραγωγή  γραπτού  λόγου. Ενισχύει την ενσυναίσθηση , τη φαντασία και διαμορφώνει αξίες. Ο πιο πειστικός τρόπος να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας να διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία είναι να βλέπουν εμάς να ταξιδεύουμε μέσα από ένα βιβλίο.

Read the rest of this entry »

Μαρ 24

2021

 

Μαρ 24

ΦΩΝΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΑ ΔΥΝΑΤΕΣ

ΦΩΝΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΑ ΔΥΝΑΤΕΣ

Φωνές που δεν ακούστηκαν…
Πόσοι αγώνες δόθηκαν άραγε και πόσες φωνές «ακούστηκαν» για την ελευθερία, την ισότητα, την ισονομία; Σε μια προσπάθεια να αποτυπωθεί ένα παναθρώπινο μήνυμα για αλληλεπίδραση μεταξύ των λαών αποδόθηκε το ποίημα σε στίχους αγγλικούς και ελληνικούς. Έμπνευση αποτέλεσε η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Ζολώτα με ελληνικής ρίζας λέξεις που χρησιμοποιούνται και στην αγγλική γλώσσα.

 

Μαρ 18

ΨΗΦΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η δημιουργικότητα, η συνεργασία, η καλή διάθεση και το μεράκι για μάθηση είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία του ψηφιακού λαογραφικού μουσείου από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β τάξης του 3ου
Δημοτικού Σχολείου Αριδαίας. Στο μάθημα της Γλώσσας και συγκεκριμένα η ενότητα ¨Μες στο Μουσείο¨ προσεγγίστηκε με βιωματικό τρόπο και με την αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων. Οι μικροί μας μαθητές και οι μικρές μας μαθήτριες, με τη βοήθεια των γονιών τους, ανακάλυψαν ¨τα μυστικά περάσματα¨ του παππού και της γιαγιάς όπως τα ονόμασαν. Συγκέντρωσαν διάφορα αντικείμενα, σκεύη, εργαλεία, φορεσιές που είχαν ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τις οικογένειές τους, τα φωτογράφισαν, έγραψαν λεζάντες και πληροφορίες και περιηγήθηκαν στα μονοπάτια του τόπου και του χρόνου των προγόνων τους.
Έμαθαν τη διαδικασία δημιουργίας ενός μουσείου και παρουσίασαν το υλικό που συγκέντρωσαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αγάπη και θαυμασμό για τη συλλογή τους. Πραγματικά ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και ευχαριστούμε από καρδιάς τους γονείς -κηδεμόνες για τη βοήθεια που προσέφεραν προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια. Read the rest of this entry »

Μαρ 15

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας σας εύχεται καλή Καθαρά Δευτέρα και καλή Σαρακοστή!

Μαρ 15

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΜΑΣΙΟΥ, ΤΥΡΝΑΒΟΥ

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΑΜΑΣΙΟΥ, ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αγαπημένοι μας μαθητές για μια ακόμη φορά δείξατε ότι η αλληλεγγύη και η ενσυναίσθηση έχουν γίνει βίωμά σας ,σας ευχαριστούμε !! Αγαπητοί γονείς σας ευχαριστούμε για την συμπαράσταση στα δοκιμαζόμενα από το σεισμό παιδιά του 6/θ Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου,Τυρνάβου.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!

Μαρ 02

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Οι εγγραφές για τους μαθητές που θα φοιτήσουν  στην Πρώτη ( Α΄) τάξη για το σχολ.έτος 2021-2022 πραγματοποιούνται από

1 μέχρι 20 Μαρτίου 2021

Φέτος θα εγγραφούν τα παιδιά που γεννήθηκαν από

 1-1-2015 έως 31-12-2015

 

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή: Read the rest of this entry »

Ιαν 10

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Αγαπητοί γονείς

Κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 11/01/2021. Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, η χρήση αντισηπτικών, οι σχολαστικοί καθαρισμοί. Read the rest of this entry »

Δεκ 21

MERRY CHRISTMAS!!!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας είναι τα καλύτερα στολίδια του σχολείου μας… Οι ευχές και οι δημιουργίες τους αυτές που κάνουν το σχολείο μας να λάμπει!!!

Καλά Χριστούγεννα!!!

 

Δεκ 21

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοίνωση

 Παρακαλούνται οι γονείς-κηδεμόνες της Β  τάξης καθώς και οι γονείς-κηδεμόνες της Γ2 τάξης να προσέλθουν στην είσοδο του σχολείου της Παύλου Μελά για να παραλάβουν τα βιβλία των παιδιών τους, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10-11π.μ (Β τάξη) και 11-12π.μ. (Γ2 τάξη).

Οι δασκάλες των τάξεων

Τασοφτσάρη Σοφία και Ταϊγανίδου Στέλλα

Δεκ 17

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α ΤΡΙΜΗΝΟΥ

Αγαπητοί γονείς λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών κάτω από τις οποίες
λειτουργεί η εκπαίδευση, για αποφυγή συνωστισμού και μετάδοσης της
νόσου COVID – 19 , η ενημέρωσή σας για τη  βαθμολογία του  Α τριμήνου
2020-2021, θα γίνει όπως σας αναφέρω παρακάτω.

Read the rest of this entry »

Δεκ 14

ΕΧΕΙΣ ΦΩΝΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ…

Έχεις φωνή είμαστε δίπλα σου…

Οδηγίες προς ανηλίκους για την προστασία στο διαδίκτυο, για την προστασία από σεξουαλική κακοποίηση και για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας.

ΣΥΝ 4 για ενδοοικογενειακή βία

ΣΥΝ 3 Sexual Abuse girl

ΣΥΝ 2 Σεξ_κακοποίηση

ΣΥΝ 1_Οδηγιες για προστασια στο διαδικτυο

Παλαιότερα άρθρα «

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων