Σύνδεσμοι

Διαχείριση

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

20 Οκτώβριος 2019  Με ετικέτα

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού έχει ενταχθεί στο ευρύτερο πλαίσιο του “Κοινωνικού Σχολείου”, με την αναγνώριση της παρεμβατικής δυναμικής  της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας.

Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Αργυρούπολης, συμμετείχαν στην 6η Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με εκπαιδευτική επίσκεψη σε αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου πήραν μέρος σε αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια και αθλοπαιδιές, υπό την επίβλεψη καθηγητών Φυσικής Αγωγής.

Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης οδηγεί στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην απόκτηση υγιών συνηθειών και στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, για μία ποιοτική παιδική αλλά και ενήλικη ζωή.

Μερικές φωτογραφίες από τις αθλητικές εγκαταστάσεις:

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση