ΥΠΟΔΟΜΗ

31 Αύγουστος 2016

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αργυρούπολης, στη γωνία των οδών Αλ. Παπαναστασίου και Γρ. Λαμπράκη 2 – Αργυρούπολη, είναι ένα 12θέσιο σχολείο, που ανήκει στη Δ΄ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας. Μέχρι και το σχολικό έτος 2015 – 16 ήταν σχολείο ΕΑΕΠ, δηλ. με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και από το 2016 – 17 είναι ένα ενιαίου τύπου Δημοτικό Σχολείο, με ωράριο λειτουργίας από 8:10πμ – 1:15μμ.  Το σχολείο βρίσκεται στα σύνορα των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αλίμου και δέχεται μαθητές κι από τις δύο περιοχές. Καθημερινά λειτουργούν τμήματα Πρωινής Υποδοχής (7:00πμ – 8:00πμ) και Ολοήμερου Σχολείου [1:15μμ (Ώρα έναρξης Ολοήμερου) – 3:00μμ ή  4:00μμ (Ώρες αποχώρησης μαθητών)].

Οι αίθουσες διδασκαλίας του είναι όλες ευρύχωρες, ευάερες και φωτεινές. Εκτός από τις 12 αίθουσες που στεγάζουν τα τμήματα των τάξεων, το σχολείο διαθέτει αίθουσα Μουσικής, εργαστήριο Πληροφορικής, αίθουσα για το Τμήμα Ένταξης και τραπεζαρία για τη σίτιση των μαθητών του Ολοήμερου Προγράμματος. Υπάρχουν τουαλέττες για τα παιδιά των μικρότερων τάξεων και  τουαλέττες για τα παιδιά των μεγαλυτέρων τάξεων ξεχωριστά. Στο χώρο υποδοχής του Σχολείου βρίσκεται και το μικρό θεατράκι του, που χρησιμοποιείται ως χώρος εορτών και εκδηλώσεων. Τα Γραφεία της Διευθύντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων βρίσκονται δίπλα από το φουαγιέ του Σχολείου.

Γραφείο διευθύντριας Γραφείο δασκάλων Χώρος εκδηλώσεων
Το γραφείο της Δ/νσης Το γραφείο των δασκάλων Ο χώρος εκδηλώσεων
Αίθουσα ΤΠΕ 1 Αίθουσα ΤΠΕ 2 Αίθουσα σίτησης
Η αίθουσα ΤΠΕ Η αίθουσα ΤΠΕ Η αίθουσα σίτησης

Το Σχολείο διαθέτει ένα πολύ μεγάλο προαύλειο χώρο, όπου συγκεντρώνονται τα παιδιά κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, εξαιρετικά επαρκή για αθλοπαιδειές και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Εκεί υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης. Το κτιριακό συγκρότημα του σχολείου, που πρόσφατα εξωραΐστηκε με εικονογράφηση των εξωτερικών του χώρων, περιβάλλεται από τους κήπους του σχολείου, όπου υπάρχουν διάφορα είδη δένδρων, λαχανόκηπος και ανθόκηπος. Στην μπροστινή αυλή και αριστερά της εισόδου βρίσκεται περιφραγμένος χώρος, όπου υπάρχει το πηγάδι του σχολείου. Η πανύψηλη πολύχρωμη φτερωτή του πηγαδιού και χαρακτηριστικό γνώρισμα του σχολείου είναι ευδιάκριτη από αρκετά μακριά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σύνδεσμοι

Διαχείριση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση