Επίσκεψη στο Γυμνάσιο και στο 1ο ΓΕΛ Αλιβερίου

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 η ΣΤ΄ τάξη του σχολείου μας συνοδευόμενη από τη δασκάλα τους και το Διευθυντή του Σχολείου πραγματοποίησαν προγραμματισμένη επίσκεψη πρώτα στο Γυμνάσιο και κατόπιν στο 1ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου όπου ξεναγήθηκαν στο μουσείο μαθητικής ζωής που ιδρύθηκε το 2018.

Η μετάβαση στο γυμνάσιο είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή των μαθητών επειδή καλούνται να προσαρμοστούν όχι μόνο σε νέο σχολικό περιβάλλον και σε επόμενη εκπαιδευτική βαθμίδα, αλλά και να διαχειριστούν εκπαιδευτικά (αναλυτικό και ωρολόγιο πρόγραμμα νέα γνωστικά αντικείμενα), συναισθηματικά και κοινωνικά θέματα. Με τη συνεργασία του κ. Γυμνασιάρχη και των καθηγητών επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη, το χημείο, την αίθουσα των καλλιτεχνικών, την αίθουσα υπολογιστών, την αίθουσα εκδηλώσεων καθώς και αίθουσα διδασκαλίας όπου παρακολούθησαν μάθημα και μέσα από συζήτηση λύθηκαν αρκετές απορίες τους.

Ακολούθησε η επίσκεψη στο Λύκειο  όπου παρακολούθησαν προβολή με την ιστορία του σχολείου, ξεναγήθηκαν στο νεοσύστατο μουσείο μαθητικής ζωής και παρακολούθησαν μάθημα στο χημείο από τον καθηγητή της χημείας.

Ήταν όλα υπέροχα σύμφωνα με την άποψη των μαθητών !!!  Κι μάλιστα όπως μας είπαν ανυπομονούν να βρεθούν στο επόμενο σχολείο τους  Εμείς θέλουμε να τους ευχηθούμε να πετύχουν τους στόχους τους και  τα όνειρά τους …