Εγγραφές στο ολοήμερο πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2023 – 2024

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. πρωτ.: Φ.06/48378/Δ1/28-04-2023 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ 23 24Ν

Στα  Ενιαίου  Τύπου  Ολοήμερα  Δημοτικά  Σχολεία (με λειτουργικότητα  από 6/θέσια και  άνω) δύναται να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει τμήμα/τμήματα Ολοήμερου   Προγράμματος με τις εξής προϋποθέσεις:

  • Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής Αίτησης-Δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Οι Διευθυντές/τριες των Δημοτικών Σχολείων κάνουν δεκτές όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.
  • Στα σχολεία με λειτουργικότητα από 6/θέσια και άνω, ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος (1η, 2η ή 3η ώρα) είναι 10 φοιτώντες μαθητές.
  • Δύναται να συγκροτείται τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00) σε σχολεία όπου  διαπιστώνεται  σχετική ανάγκη.  Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν   μαθητές/τριες   οι   οποίοι   είναι   εγγεγραμμένοι   και   φοιτούν   στο   Ολοήμερο Πρόγραμμα. 

Παρακαλούμε η Αίτηση-Δήλωση να συμπληρωθεί, να  υπογραφεί και να κατατεθεί στο σχολείο από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 15/05/2023.